{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Online seniori uz diplome mogu dobiti i Telemachov paket s tabletom

4.7.2015. u 14:42
7
7
Online seniori uz diplome mogu dobiti i Telemachov paket s tabletom
7
U Gerontološkom centru u Sarajevu jučer je održana još jedna dodjela diploma polaznicima projekta Online seniori kojeg je Američka trgovinska komora u BiH zajedno sa članicama Microsoft, Telemach, te MarketMakers projektom Švicarske vlade pokrenula kako bi se povećala informatička pismenost seniora u BiH.
Polaznici edukacija Online seniori prolaze tri modula obuke - modul upoznavanja sa računarom, II modul korištenje i funkcija interneta i treći modul upotreba aplikacija Skypea i Vibera. Ono što je zanimljivo je da su polaznici od organizacije tražili modul naprednog poznavanja informacijskih tehnologija.

"Volio bih da ove vrste projekata ima više u državi. Iskoristio sam svoje slobodno vrijeme da naučim mnogo toga iz tehnologoije. Preporučio sam ponzionerima koje znam obavezno edukacije a apelovao sam zajedno sa kolegama sa edukacija da se formira napredniji modul grupe kako bismo naučili još mnogo toga", kaže Izet Kunić, polaznik projekta u Sarajevu.

Violeta Čibukčić, izvršna direktorica Američke trgovinske komore, ističe značaj projekta za samu državu. Mnogo je seniora prošlo kroz naš projekat i mnogo ih je steklo zvanje iz digitalnih tehnologija. Drago nam je što smo projektom kojem je cilj povećanje informatičke stope pismenosti zaista pomogli da se osobe treće dobi inače zanemarene od same države educiraju o osnovama digitalne tehnologije koja je inače preduslov za kvalitetan život u trećem dobu", istakla je Čubukčić.

Polaznici koji nisu preuzeli diplome termin naredne dodjele je petak 10. juli u 12 u sali za edukacije u Gerontološkom centru. Informacije se mogu dobiti i na kontakt telefon 033 846 846, 1360 kao i na email [email protected], [email protected], te putem stranice onlineseniori.ba.

"Pozivamo polaznike da preuzmu diplome jer će samo oni koji budu imali diplomu sa edukacija moći priključiti specijalni paket Telemacha za polaznike projekta Online seniori. U okviru tog paketa nudi se tablet na otplatu na 12 mjesečnih rata, brzina interneta je 2 Mbps i Wi-Fi ruter na korištenje bez dodatne naknade", kazala je Edina Kurić Zorlak, voditeljica projekta dodavši da polaznici fotografije sa dodjele diploma mogu pronaći na stranici onlineseniori.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: