{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijavite se: Online seniori uskoro i u Mostaru

14.7.2015. u 21:58
13
7
Prijavite se: Online seniori uskoro i u Mostaru
13
Dodjelom diploma za posljednju grupu polaznika projekta Online seniori u Gerontološkom centru, te izborom najbolja tri polaznika kojima će biti uručene i nagrade, projekat pokrenut sa ciljem povećanja stope informatičke pismenosti u BiH kod osoba treće dobi danas završava svoje održavanje u Sarajevu.
Realizaciju projekta inicirali su Američka trgovačka komora, te njene članice Telemach i Microsoft, a Online seniori svoj put nastavit će u Mostaru, a poslije toga i u Zenici.

"Posljednjom edukacijom izvršit ćemo predaju uređaja Gerontološkog centra. U pitanju je 20 prenosivih uređaja, sedam tableta i tri laptopa. U vlasništvu Gerontološkog centra ostaju i softveri Microsofta, ali i usluga interneta koju je donirao Telemach kako bi projekat nastavio živjeti i poslije edukacija te kako bi polaznici mogli praktično koristiti svoje znanje stečeno na edukacijama i kasnije", istakla je Violeta Čibukčić, izvršna direktorica Američke komore.

Pripreme za edukacije u Mostaru su u toku. Broj telefona na koji se mogu prijaviti zainteresovani je 033 846 846, e-mailovi: [email protected], on[email protected], kao i putem web stranice onlineseniori.ba, pokrenute isključivo zbog povećanja stope informatičke pismenosti u BiH te smanjenje međugeneracijskog jaza o pitanju upotrebe digitalne tehnologije.

Projekat Online seniori u Sarajevu završen je i sa brojnim angažmanima volontera studenata koji su mjesec dana tri grupe dnevno podučavali osobe treće dobi o korištenju upotrebe tehnologije. Projekat je inače imao cilj i jačanje institucije volonterizma koja je u BiH još uvijek u povoju kao i smanjenje međugeneracijskog jaza o pitanju upotrebe tehnologije u BiH.

Telemach je za polaznike projekta pripremio i poseban paket sa tabletom na kojem su obučavani polaznici.

"Pozivamo sve koji nisu preuzeli svoje diplome da to učine narednih dana na adresi Džemala Bijedića 216 - Sarajevo - poslovnica Telemacha, jer će samo oni koji budu imali diplomu sa edukacija, moći priključiti specijalni paket Telemacha namijenjen isključivo polaznicima projekta Online seniori. Specijalni paket sadržava tablet na otplatu na 12 mjesečnih rata, brzinu interneta 2 Mbps i Wi-Fi ruter na korištenje bez dodatne naknade", kazala je Edina Kurić Zorlak, voditeljica projekta dodavši da su za najbolje polaznike u Mostaru, Zenici, ali i Sarajevu organizatori pripremili nagrade, kao i da se više informacija o projektu i edukacijama može pronaći na stranici onlineseniori.ba, kao i da će učesnicima koji su pomogli organizaciji poslije završenih edukacija u Sarajevu, Mostaru i Zenici biti dodieljene posebne zahvalnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: