Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka mu je vjecni rahmet,bio je veliki,preveliki bosnjak i bosanac,strasan gubitak
Napisao knjiga više nego što je prosječan Klix komentator pročitao... Lahka mu crna zemlja
njemu istorija BiH i njen razvoj i sve dobro dobro pocinje okupacijom Turske, interesantno
U cvijetu mladosti
Mlad ode jbt.
Ovo je bio veliki covjek. a.r.
Veliki covjek i legenda, prije svega Bosanac i Hercegovac .... ne zanimaju me vjerske odrednice nekoga... Filipovic je ako se ne varam bio ozenjen pravoslavkom, dobrom i cestitom zenom... Nikad nije bio protiv nekog naroda, bio je za Sve narode i narodnosti..
Sve ok...žao mi čike...ali biti intelektualac i akademik..a u isto vrijeme biti i član sbb-a...mislim stvarno...
Da ti Bog dragi podari najljepše prebivalište. A tužno je što za ovog čovjeka "nije bilo" mjesta u vođenju države.
Kod jednog naroda u BIH on je najveci intelektualac,ja mislim ako je on najveci da je pametnoj osobi to dovoljno????
Neka mu je rahmet dusi. A BejHa drzavi na sramotu sto mu nisu pod stare dane dali pristojnu penziju da provede starost kako prilici velikanima sa kojima ce se ta ista drzava hvalisati. Akademik je prezivljavao od crkavice od penzije, dok se na nak'e trivijalne proslave spiska po 300.000 KM. Neka vas je sramota vlastodrsci drzave, federacije, kantona a i grada Sarajeva, jer ima jos slicnih velikih ljudi koji prezivljavaju, dok papci na drzavnim jaslama imaju plate po 5 ili 6 hiljada KM.
Veliki čovjek i gradjanin! Neprolazan..
steta
Bilo je i ima dana kada se osjeti neka zebnja zbog svega sto se oko i iza Bosne i Hercegovine desava. U takvim momentima bih se dao u potragu za razgovorima sa i monolozima akademika Muhameda Filipovica. Slusajuci ga, njegove rijeci, covjek Bosanac osjeti ispunjenost, velicinu, sposobnost. Mislim da se vrlo pogresno odnosima prema najvecima medju nama: gubimo ih, bez da smo iskoristili njihove kapacitete i prenijeli vazna skustva. Veliki prijatelj i intelekt te napustio, Bosno i Hercegovino.
RIP
Pocivaj u miru ,covjek vrijedan postovanja a njegova vizija BiH nije bila ni nalik Alijinoj a ni Zulfikarpasic nije podrzavao to.