Naša stranka
0

"Odbacujemo retoriku o narušavanju prava naroda"

Sarajevo-x.com
Kojović: Pružiti BiH novu šansu
Kojović: Pružiti BiH novu šansu
Naša stranka podržava sva nastojanja koja će dovesti ne samo do brzog i uspješnog formiranja vlasti nego je i uspostaviti na programu koji Bosni i Hercegovini, ukoliko se zaista sprovede, obezbjeđuje izlazak iz dugogodišnje stagnacije i priključenje procesu evroatlantskih integracija.

U ovoj stranci smatraju da je dokument "Osnova za formiranje vlasti u FBiH i platformi zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010.-2014.” ne samo samo prvi, ali vrlo važan, korak ka tom cilju i da će za postizanje zacrtanih ciljeva biti potrebno ne samo mnogo rada nego i političke hrabrosti.

"Ja zaista želim da vjerujem da ova platforma i princip formiranja vlasti na konkretnom programu predstavljaju novi početak, novu šansu, za jednu bolju, funkcionalniju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu. Mi se možda ne slažemo sa svakim detaljem platforme, ali ne postoji racionalno, a pogotovo ne nacionalno, objašnjenje zašto bi neko ko ovoj zemlji želi bolju evropsku budućnost, bio protiv ovog dokumenta u cijelosti. Zaista, smatram da novoj vlasti treba pružiti šansu da pokaže može li uraditi ono što je potpisala", izjavio je Peđa Kojović, član Izvršnog odbora Naše stranke.

U NS-u odbacuju retoriku Čovica i Ljubića.

"Njihove neispunjene političke i profesionalne ambicije se ni u kom slučaju ne mogu tretirati kao diskriminacija hrvatskog naroda u BiH. U periodu kada su spomenuta gospoda i njihove stranke bile u vlasti, to jest od Daytona do danas, broj Hrvata u BiH se skoro prepolovio. Nadamo se da će nova vlast, obrazovana oko novih, jasnih i progresivnih, načela, zaustaviti tu tendenciju", kažu u Našoj stranci.