|

"Dokument HDZ-a BiH je obična farsa"

"Dokument HDZ-a BiH je obična farsa"
0
S
Sarajevo-x.com
26.1.2011. u 17:06
22
komentara
0

dijeljenja
"Dokument HDZ-a BiH je obična farsa" Lijanović: Loš pokušaj HDZ-a
Priča o dokumentu "Osnove parlamentarne većine za europsku budućnost Bosne i Hercegovine“ koju je samozvana "Stožerna stranka Hrvata u BiH“, odnosno HDZ BiH podvalila javnosti još je jedan njihov uzaludan i loš pokušaj da se domognu fotelja za sebe i svoje poslušnike, kazao je Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.
"Smatram da je paušalnost i izostanak relevantnijih ekonomskih ciljeva u pomenutom dokumentu odraz neznanja onih koji su ga sastavili i novi osnov za nastavak guranja ove zemlje u propast, guranje njenih građana u dužničko ropstvo i izolacije, a navodna zaštita vitalnih nacionalnih interesa farsa kojom se grčevito bore za vlast", kazao je Lijanović.

Ono što on smatra da jepozitivno u jesu njihove popratne izjave koje se odnose na priču vezanu za implementacije izbornih rezultata, gdje kažu da se vlast u BiH mora konstituirati od stranaka sa izbornim legitimitetom.

"Napominjem da je na posljednje izbore u BiH izašlo više od 200.000 Hrvata, a od toga je njih više od 50 posto potporu dalo nekoj drugoj stranci, a ne HDZ-u BiH. Dakle, više od 50 posto Hrvata u BiH jasno je 'reklo' da ne želi da njihove interese zastupa HDZ BiH. Stranke potpisnice Platforme, SDP, SDA, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak jasno su odredile nove i bolje modele zaštite nacionalnih interesa, konkretne metode ekonomskog, socijalnog i svakog drugog oporavka zemlje nego što to HDZ BiH u svom 'dokumentu' predlaže. Oni na krajnje perfidan i šovinistički način šikaniraju sve one građane koji su glasali za političke subjekte višenacionalne orijentacije i organizacije, a koje u svojim redovima imaju i Hrvate. Tom svojom platformom HDZ BiH želi i službeno ozakoniti čin definitivnog ubistva demokratije u BiH i usporiti njen put ka EU integracijama“, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...