{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dokument HDZ-a BiH je obična farsa"

S
26.1.2011. u 17:06
0
22
"Dokument HDZ-a BiH je obična farsa"
0
"Dokument HDZ-a BiH je obična farsa"
Lijanović: Loš pokušaj HDZ-a
Priča o dokumentu "Osnove parlamentarne većine za europsku budućnost Bosne i Hercegovine“ koju je samozvana "Stožerna stranka Hrvata u BiH“, odnosno HDZ BiH podvalila javnosti još je jedan njihov uzaludan i loš pokušaj da se domognu fotelja za sebe i svoje poslušnike, kazao je Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.
"Smatram da je paušalnost i izostanak relevantnijih ekonomskih ciljeva u pomenutom dokumentu odraz neznanja onih koji su ga sastavili i novi osnov za nastavak guranja ove zemlje u propast, guranje njenih građana u dužničko ropstvo i izolacije, a navodna zaštita vitalnih nacionalnih interesa farsa kojom se grčevito bore za vlast", kazao je Lijanović.

Ono što on smatra da jepozitivno u jesu njihove popratne izjave koje se odnose na priču vezanu za implementacije izbornih rezultata, gdje kažu da se vlast u BiH mora konstituirati od stranaka sa izbornim legitimitetom.

"Napominjem da je na posljednje izbore u BiH izašlo više od 200.000 Hrvata, a od toga je njih više od 50 posto potporu dalo nekoj drugoj stranci, a ne HDZ-u BiH. Dakle, više od 50 posto Hrvata u BiH jasno je 'reklo' da ne želi da njihove interese zastupa HDZ BiH. Stranke potpisnice Platforme, SDP, SDA, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak jasno su odredile nove i bolje modele zaštite nacionalnih interesa, konkretne metode ekonomskog, socijalnog i svakog drugog oporavka zemlje nego što to HDZ BiH u svom 'dokumentu' predlaže. Oni na krajnje perfidan i šovinistički način šikaniraju sve one građane koji su glasali za političke subjekte višenacionalne orijentacije i organizacije, a koje u svojim redovima imaju i Hrvate. Tom svojom platformom HDZ BiH želi i službeno ozakoniti čin definitivnog ubistva demokratije u BiH i usporiti njen put ka EU integracijama“, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: