200 KM po djetetu
96

Objavljena lista vrtića u Sarajevu koje će Vlada sufinansirati za prijem djece s liste čekanja

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Na stranici Vlade Kantona Sarajevo danas će biti objavljen javni poziv za upis djece sa liste čekanja u privatne vrtiće.

Komisija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je izvršila ponovnu provjeru uvjeta rada privatnih predškolskih ustanova koji su se prijavili na Javni poziv upućen privatnim predškolskim ustanovama za prijem djece sa Liste čekanja Javne ustanove "Djeca Sarajeva".

Privatne predškolske ustanove koje ispunjavaju uvjete za prijem djece sa navedene Liste čekanja su: Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Amel i Nur”, “Bi-lingual Nursery School”, “Behar”, Dječiji vrtić “Palčić”, "Bh centar", "Dječiji vrtić Sveta obitelj", "Pony“, "Richmond Park International Pre-School", "Dječiji vrtić Srce", "International Montessori House“ , "Hokus-Pokus“, "Osmijeh", "Kids Land“, "Kid IUS“, "Vrtić Bombon“, "Smart“, "Ću-Ću", "Cvrčak", "Akademija radosti", "Maarif Kindergarden“, "Discover me Academy“, te "Waldorfski vrtić Kolibica“.

Javni poziv za prijem djece s Liste čekanja Javne ustanove "Djeca Sarajeva" u privatne predškolske ustanove bit će objavljen danas na web stranici Vlade Kantona Sarajevo i u dnevnim novinama "Oslobođenje“ u nedjelju 1. septembra 2019. godine.

Kako bi roditelji ostvarili pravo sufinansiranja boravka djeteta u vrtiću, potrebno je da odaberu vrtić sa ponuđenog spiska i postupe u skladu sa uputama datim u javnom pozivu.