Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZNA SE KOJI JE SDA GENERAL ODVEO U SMRT DESETINE VOJNIKA. IME MU JE RAMIZ DREKOVIĆ, TRENUTNO JE SAVJETNIK MINISTRA- LAŽOVA SALKE BUKVAREVIĆA!
@juka1988 Predsjednistvo BIH je imenovalo Drekovica za kom. IV korpusa ,mislim u januaru 1994 godine. Potpuno nesposoban covjek, "progurao" se zahvaljujuci zemljaku Seferu Halilovicu. Drekovic iz Tutina jedne od naprimitivnijih sredina u Sandzaku.
@VrabacAlija JaHrane, sto ste trazili to ste dobili ! Svi koji su se ubacili u pozadinu su bili na vrijeme uoceni i eliminisani ! Bila kod nas jedan vod starijih ljudi, dobrovoljaca 60+ godina.... Stvili smo ih u pozadinu da ne budu na prvoj liniji.... Iz zajebancije smo ih nazvali "Meka Chuna"... Pa kako su ove vase "dileje" naisle na njih u pozadini a starci kako nemaju vise noga za pobjeci, nije im preostalo nista drugo nego da zauzmu skrip i da pucaju! Oni su vas najvise NAGRDILI !
Potpuno bespotrebna akcija, ljudi zavaljeni na dijelu ratišta na kojem skoro dvije godine nije bilo dejstava (dok su trajali muslimansko-hrvatski sukobi) i na kojem se ništa ni poslije nije promijenilo. Malo je primjera uzaludnije izgibije u našem ratu, a eto to se danas slavi umjesto da komandni kadar robija.
Ovdje je kriv general frajer kojeg je Dudakovic zamijenio u Bihacu dosao u Hercegovinu i ovo napravio , kriva je komanda 4 Korpusa , posto u detalje znam ovu bitku .
U ratu se ne robija / streljaju te ili te uklone na neki drugi nacin / Drekovic i mnogi drugi "komandanti" ARBIH koji su prodavali kupus prije rata ili radili na gradjevini / zasluzili su samo streljanje i nista vise /
Mladost je izginula ni zasta, za bezvrijedni podveleski kamenjar. Puno grupa nije uradilo ono sto im je bio zadatak. Izmedju ostalog Muderis, ali i diverzantska grupa koja je trebala napasti i neutralisati Semica gradinu. Hladno vrijeme, kisa i ulazak u teritoriju koju 95% boraca nije uopce poznavalo. Izvidjaci nisu uradili izvidjanje niti se pokazalo tacnim ono sto su naveli u prethodnim izvidjanjima. Puno iznenadjenja je bilo na mjestima gdje su izvidjaci naveli da nema nicega.
Akcija pripremana skoro 3 mjeseca. Nazirao se kraj rata i borbeni moral za akciju je bio na vrlo niskom nivou. 11.11.94 Hladno vrijeme i kisa.General Drekovic dosao u Blagaj i smjestio se u podrum Blagajske poste ( imala je status atomskog sklonista) i naredio inzinjeriji da se dodatno oblozi balvanima. Pobjego nazad u Jablanicu ranom zorom 12-og Novembra kad je vidio da je akcija katastorfa. Drugi IKM bio na Humu Vranjevackom isto oblagan balvanima mjesec dana...
Mirko i Slavko!🤐
Šta ovi slave? Pobiše ih đedovi ko glinene golubove!
pa trebali su barem vile ponijeti, ako kakva kokoš naleti
Hoće momak goloruk na tenk. Al’ nikad starohan iz fotelje.
Do zuba naoruzani grickalicama za nokte! I onda, malo po malo... oglodjes tenk.
Sta ce poljska konjica ba bosnjo goloruk i u patikama isao na tenkove
Jedini narod koji goloruk je jaci od tenka.. to svijet jos nije vidio, mora da nisu sa ove planete, manite se bajki molim vas..
Француски маршал Франше д'Епере писао је јако похвално о српском пробоју: "Операције се морају успоравати јер нема комуникације ради добацивања хране француским трупама које нападају. Само српским трупама нису потребне комуникације, они иду напред као олуја".
K tome dodas homoseksualnu premijerku Anu Brnabic a kazu da i predsjednik Vucic ima slicne sklonosti, pa Kacavenda itd itd. Ako je postojala kletva bosanskog naroda / tesko da vas je gora sudba mogla stici / A tek cete da platite jer vas Albanci i SAD 24/7 imaju na nisanu. Uzalud su nekakve vjezbe / nema vise Bojovica da vas brani i gine /
😂😂😂😂 Kukavice najpoznatije u Evropi i dalje lazu haha.. kmeeee cijeli rat .. Kako vas nuje sramota vasih lazi samo me interesuje 😂😂
Raja,ako hocete da ucestvujete u nagradnoj igri.Moze se dobiti i Iphone 8 plus.Sta znam mozda nekoga i krene. https://www.cpagrip.com/show.php?l=0&u=170951&id=20533
ali stvarno goloruki na tenkove.tenk ima mitraljez.iza pored ide vojska i neko goloruk napada tenk.ma daj.ja vuse verujem da je alija derzelez skakao sa jahorine do dinare nego da ste vi pa makar i oni najhrabriji jurisali bez oruzija na tenkove.a poznato je da volite da lazete
Balija i hrabrost su dijemetralno suprotne strane.
Vjecni rahmet i lijep Dzenet svim poginulim borcima ARBIH☝️