Utakmica za Adelu Bajrić
0

Novinarke, glumice, novinari i glumci u borbi za loptu

Sarajevo-x.com
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Uz mnogo zabave i bez strogih pravila na fudbalskom terenu na Slanoj banji danas su novinarke i glumice, novinari i glumici odigrali revijalne utakmice humanitarnog karaktera.

Rezultat na utakmicama nije bio bitan, Tuzlaci su se željeli samo dobro zabaviti i prikupiti sredstva za liječenje Adele Bajrić, zaposlenice Narodnog pozorišta Tuzla.

Adeli Bajrić hitno je potrebna transplantacija rožnjače oba oka. Ukoliko se operacija ne obavi do kraja godine, ona bi mogla ostati bez vida. Na prijedlog ljekara Adela Bajrić je upućena na operaciju u grad Kalug u Rusiji. Operacija košta oko 4.000 eura za jedno oko, a tu je uračunat i smještaj za petnaest dana, s tim da Adela treba operaciju i drugog oka. Svaki dan boravka na klinici košta 21 euro.

Kako sama nije u mogućnosti da nabavi potreban novac za liječenje, Sindikalna organizacija Narodnog pozorišta Tuzla pokrenula je humanitarnu akciju kojoj su se pridružila i druga pozorišta kako iz Tuzle tako i iz cijele Bosne i Hercegovine, piše portal Tip.ba.

Na Slanoj banji danas je bilo i mnogo posjetilaca koji su došli da gledaju utakmicu i pomognu liječenje Adele Bajrić.