Dom mladih
0

Zvijezde zabavne i narodne muzike pjevaju za oboljele mališane

Sarajevo-x.com
Kako bi se skupio novac za liječenje troje oboljele djece - Danisa, Ajdina i Andree, u Sarajevu će 26.maja, sa početkom u 20 sati u Domu Mladih Skenderija, biti održana muzička manifestacija koja će ugostiti mnoge zvijezde zabavne i narodne muzike.

Velikodušni pjevači, koji su se odazvali pozivu i koji će se svojim nastupom boriti "Za život" mališana su Selma Bajrami, Hanka Paldum, Amra Halebić, Erna Džeba, Adnan Jakupović, Neno Murić, Vanja & Divanhana,Almir M. & Tribun Bend, Adnan Babajić, Enver Lugavic - Kice, Dženan Jahić, Mirza Šoljanin i mnogi drugi gosti izenađenja.

Kupovinom ulaznice za ovu manifestaciju direktno se pomaže oboljeloj djeci kojoj će biti uručena novčana sredstva od ove manifestacije.

Četvorogodišnji dječak, Ajdin Hadžić iz Zenice, boluje od akutne limfoblastične leukemije. Bolest mu je dijagnosticirana već s 13 mjeseci života, liječio se u Sarajevu i prošle godine završio s terapijama kao izliječen, čekajući da prođe period od 5 godina kako bi se tretirao kao izliječen. Međutim, početkom decembra ustanovljen mu je relaps bolesti i trenutno se nalazi ponovo na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Unverziteta u Sarajevu.

Danis Kadić iz Zenice ima dvije i po godine. Zbog komplikacija nastalih tokom porođaja i u postporođajnom periodu, Danisu su dijagnosticirani poremećaji cerebralnog kretanja, tako da on ne zna puzati, ne može sjediti niti hodati.

Prema mišljenju ljekara za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju iz Zagreba, Danisova rehabilitacija i moguće ozdravljenje trajat će narednih deset godina, uz svakodnevno vježbanje u trajanju i do deset sati.

Šesnaestogodišnja djevojka Andrea Lisac, iz Kuljana kod Banja Luke je teško bolesna i hitno joj je potrebna transplatacija srca u Beču u Austriji.

U dosadašnje liječenje njena porodica i familija su potrošili veliki dio novca, i za nastavak liječenja u Beču potrebna su velika novčana sredstva (oko 150.000 eura).

Ulaznice za ovu manifestaciju možete kupiti na sljedećim mjestima, a koštaju 10 KM:

  1. Fibula Air Travel agency - Ferhadija 24
  2. Reiseburo - Poslovni centar UNITIC
  1. Best Reisen Travel agency - Ferhadija 5
  2. Plato Skenderija
  3. Agencija Hollywood - Terminal Ilidža