Tuzla
0

Prihodi od predstave "Ne igraj na Engleze" za liječenje Adele Bajrić

FENA
Na sceni Narodnog pozorišta Tuzla u petak, 1. aprila, će biti izvedena predstava "Ne igraj na Engleze", autora Vladimira Đurđevića.

Predstava je rađena u produkciji "Mungos teatra", a sva sredstva prikupljena od prodaje karata bit će usmjerena za liječenje Adele Bajrić, uposlenice Narodnog pozorišta Tuzla.

Adeli Bajrić hitno je potrebna transplantacija rožnjače oba oka. Ako se operacija ne obavi do kraja godine, ona bi mogla ostati bez vida. Na prijedlog liječnika, Adela Bajrić je upućena na operaciju u grad Kalug u Rusiji. Operacija košta oko 4.000 eura za jedno oko, a tu je uračunat i smještaj za petnaest dana, s tim da Adela treba operaciju i drugog oka. Svaki dan boravka na klinici košta 21 euro.

Kako sama nije u mogućnosti da nabavi potrebni novac za liječenje, Sindikalna organizacija Narodnog pozorišta Tuzla pokrenula je humanitarnu akciju kojoj su se pridružila i druga pozorišta kako iz Tuzle tako i iz cijele Bosne i Hercegovine.

Predstava "Ne igraj na Engleze" počinje u 19.30 sati, a cijena ulaznice je 5 KM. Za sve one koji mogu i žele sudjelovati u ovoj akciji, sredstva mogu uplatiti i na račun Sindikalne organizacije Narodnog pozorišta Tuzla, broj 1610250010770054 kod Raiffeisen bank, s naznakom za liječenje Adele Bajrić.