Humanitarne utakmice za Adelu Bajrić
0

Glumice protiv novinarki, novinari protiv glumaca

ZEDA
Na fudbalskom terenu na tuzlanskoj Slanoj banji u subotu, 30. aprila, sa početkom u 12 sati bit će odigrane revijalne utakmice humanitarnog karaktera, a igraju glumice protiv novinarki i glumci protiv novinara.

Cilj ove manifestacije je prikupljanje novčanih sredstava potrebnih za liječenje Adele Bajrić, zaposlenice Narodnog pozorišta Tuzla.

"Moramo se zahvaliti Narodnom pozorištu Tuzla što je na ovakav način upriličilo ovu humanu akciju kojoj smo se mi novinarke vrlo rado odazvale. Naša pobjeda će biti pobjeda ako se uspijemo izboriti za ozdravljenje Adele Bajrić i ako prikupimo što više novčanih sredstava. Zato pozivam sve one koji žele, koji mogu da pomognu, neka dođu na Slanu banju kako bi dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj utakmici", kazala kapiten ekipe novinarki Mirela Mehanović.

Uz glumca Midhata Kušljugića, organizator i pokretač ideje za humanitarnu utakmicu je novinar Almir Šećkanović, koji je ujedno kapiten u ekipi novinara.

"Okupili smo 13 članova ekipe i spremni smo da se suprotstavimo na najbolji mogući način glumcima, koje respektujemo mada vjerujem da smo organizovaniji i spremniji, kako tehnički tako i taktički i nadamo se pobjedi. Ipak naglašavam da ova utakmica ima humanitarni karakter", kazao je Šećkanović.

Ekipu tuzlanskih novinara za ovaj meč pojačti će Sead Čaušević, premijer Tuzlanskog kantona. Glumac Siniša Udovičić upozorio je novinare da je ekipa glumaca više nego dobro "uštimana".

"Možda su fizički potkovaniji, ali smo mi taktički jači i retorički ubitačniji, tako da ako budu igrali brze pasove, mi ćemo igrati brze replike", našalio se Udovičić.

U toku utakmica na Slanoj banji bit će postavljena kutija u koju svi posjetioci imaju priliku da izdvoje simboličan iznos za liječenje Adele Bajrić. Ukoliko u subotu bude padala kiša i vremenski uslovi ne dozvole da se utakmice odigraju, onda će termini biti pomaknuti na neki drugi skoriji datum.