Komentari (216)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne bi ništa bilo sporno da novac od privatizacije neće opet otići na dobro poznate adrese i džepove...
pa dobro, sad će lokalni izbori....trebat će para za kampanje :) zanimljivo kako pod izgovorom "strateške firme" u stvari misle na zlatne koke za svoje stranke.
Napusti sahranu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Politicarima poziv da svoje mame,sestre i kcerke daju u privatizaciju :))))))
To majstore! Nema DF-a u Vladi, RASPRODAJA MOŽE DA POČNE. Đe sam ja tu???
Imamo Federaciju s poteškoćama u razvoju, te SDA i HDZ sa posebnim potrebama...
fadile ,jeben tebi mater,kapitalistima,obami,angeli merkel,olandu,onom kameronu,zidovima ,kolindigrabarKITONJIC(znam ja vrlo dobro da je kitarovic)onom njezinom jebaču stoltenbergu sto je doveo na vlast,*** i bakiru i zenu i oca,zlatku lagumdzijii, onom sto umrije od viagre na prostitutki pasicu,da ne zaboravim čovicu ,silajdzicu ,dzaferovicu,mehmedovicu,tihicu,cengicu,sacirbegovicu,bicakcicu,kresi,i ne mogu nabrajati vise al svima onima koji u obnasanju vlasti pogoduju kapitalistima i zapadnjackom okupatoru zarad par stoja ili koju hiljadu maraka(eventualno koji milion).Prodajete drzavu i njenu buducnost i nije vas sramota sto ce se za koju godinu kad se stvari postave na nulu ispasti najveci GLUPANI KOJI SU DOZVOLILI DA IH KAPITALISTICKI ŠANERI IZVARAJU KO SISANCAD,eh et
Ovo je najgora vijest Nakon 1996, zalosno je sto raja ne Konta ..Sada ce kapitalisti kupiti ove firm kako bi ih unistili..zasto? Iz razloga da I'm ne bi bili konkurencija..to vam je poenta svega do 1992 do danas..klocevi jedni nepismeni
Sve mi se cini da iza ovih nece ostati nista.Kad prodaju sto su naumili bicemo klasicni robovi.Neka,tako nam i treba neka glasacko tijelo crkne u bijedi.Poslije smrti Loje od FDS su napravili privredno drustvo u poteskocama?????? Cistacica je imala platu preko milje.Sta kada prodaju sve i potrose,djecu ce nam prodavati.
i šta kad sve rasprodate mater vam hebem nesposobnu koje gnjide vladaju nije normalno šta dalje premijeru cirkusantu lako je prodat haj kupi nešto napravi pizda vam materina nesposobna
Narode, sad mozete vidjeti koga SDA demokratija ustolicila na premijersku funkciju.
Toliko om vrlom premijeru.
Najozbiljniji kandidat za premijera Federacije Bosne i Hercegovine je Fadil Novalić, preduzetnik i predsjednik Odbora za privredno-finansijsku politiku Stranke demokratske akcije. O Novaliću se relativno malo zna, osim da je do kraja maja prošle godine bio direktor gradačačkog Cimos TMD Automobilska industrija d.o.o., kada je smijenjen sa ove pozicije. Pojedini bh. mediji su tada objavili da je Novalić smijenjen jer se suprotstavio zatvaranju Cimosovih fabrika u Sarajevu i Srebrenici, a sam Novalić je u jednom intervjuu izjavio da je ponosan na otkaz u Cimosu. - Vrhunac Cimosove mimikrije bio je da mene imenuju za vođu projekta zatvaranja fabrika u Srebrenici i Sarajevu, što sam odbio, jer nisam bitan ja, nego su bitni radnici, rekao je Fadil Novalić za bh. dnevni list Novo vrijeme. Iz Cimos Grupe iz Kopra su, ipak, stigle drugačije informacije. U saopštenju se navodi da je Novalić smijenjen zbog neizvršavanja odluka Skupštine po pitanju imenovanja prokuriste i smanjivanja ovlasti direktora, kršenje individualnog ugovora o radu tj. isplata više plate od ugovorene, te sumnje za višekratnu zloupotrebu položaja. - Svi koraci su bili usklađeni s bivšim direktorom Novalićem, koji je na žalost zaposlenima prenosio lažne informacije o zatvaranju svih tvornica na području BiH do 2014. godine i s takvim ponašanjem je društvu nanio nepopravljivu štetu, stoji u saopštenju Grupe Cimos, čije se sjedište nalazi u Kopru, u Sloveniji. Grupa Cimos iz Kopra je za Žurnal potvrdila da je Fadil Novalić otpušten sa mjesta direktora, ali da protiv njega nisu podnesene krivične prijave.
SLOVENCI O KANDIDATU ZA FEDERALNOG PREMIJERA: Fadil Novalić je zloupotrebljavao položaj, sebi povećavao platu i isključivao struju radnicima!
Frljava seljacino, zato te i SDA postavila da zavrsis posao sa svim firmama. Kad rasprodate ovo sto je jos ostalo sta cete onda raditi.Odakle cete namicati pare za svoje plate. Samo se pitam sto niste skontali da svoje nekretnine prodajete.Vama kao da je usrani babo ove drzavne firme ostavio.Kud vas mati nije abortirala.Vis ste genetska greska ljudskog roda.Dok je TITO otvarao fabrike i zaposljavao narod vi ih zatvarate i ostavljate ovaj glupi narod bez sredstava za zivot.Uskoro i bez penzija.
U FBiH najpreče je formirati Direkciju za stanke sa mentalnim poteškoćama....
Sve privatizovati osim Elektroprivrede, tako da se neka sljedeća vlada počne baviti državom, a ne javnim firmama.
Kad ja radim u privatnoj firmi - nek' radi svako. Zali li mene neko iz Bosnalijeka, FDS-a, Aluminija i ostalih jasle za uhljebe - firmi? Ne zali, zasto da ja zalim njih? U tim firmama ionako ima viska bar 50 % kancelarijskih stakora i jedno 30 % obicnih radnika. Da o nivou korupcije u istima nikako i ne pricam, to je tek jedan epski spektakl. Za kraj, dame i gospodo, mi svoje plate u privatnom sektoru ZARADIMO, vi svoje DOBIJETE, pocnite i vi napokon ZARAĐIVATI!!!!
svaka čast. čovjek ima cohonese. a očekujem i privatizaciju svega ostalog
Pa nije ni tvoja ćaćevina da radiš u državnoj firmi preko štele s kupljenom diplomom na palama,