Komentari (129)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zasto bi meni neko odredjivo za koga cu ja glasati !??
3. Preambula Aneksa 4 Preamble Bosniacs, Croats, and Serbs as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that Constitution of Bosnia and Herzegovina is as Follows... Prevod: Preambula Bošnjaci, Hrvati i Srbi kao konstituentni narodi (zajedno sa Ostalima) i građani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju da je Ustav Bosne i Hercegovine sljedeći.
gdje su sad ostali..nisu ravnopravni zato imamo gomilu presuda ..!??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jesu se ovi uzjebali oko BiH, navucice nam neko zlo i bijedu na vrat 100%. 30 godina nisu marili za nas i sada poceli u najgorem mogucem trenutku. Idite sa Rusima se krljajte, nas zaobidjite.
Interesantno. Po komentarima izgleda da većina nije pročitala članak ili ga ne razumije. Doduše, klix je to prenio umotano. Nizozemska, jso i Njemačka, su potpisale dokument strateški kompas koji sadrži pojam "konstitutivni narodi", a naknadno govore kako to ne podržavaju. Naknadna pamet, prazna priča. Dokument je usvojen.
Nakon Nizozemske i Njemačke, i Belgija i Luksemburg žale zbog činjenice da je tekst izmijenjen tako da sadrži upućivanje na diskriminatorni koncept konstitutivnosti naroda. AKADEMIK RUSMIR MAHMUTĆEHAJIĆ: "Pregovori o izmjeni Izbornog zakona BiH nisu propali, nego nisu uspjeli njihovi pojedinci i saveznici da bh. društvu nametnu rješenja koja ne postoje nigdje u Evropi"
haha ode Covicu srbinu konstitutivnost da moze on odredjivati ko je hrvat a ko ne ... Samo gradjanska RBiH koja je i bila poslije raspada YU sve ostalo je farsa i prevara . Svi smo jednaki , jedan predsjednik i cao ...
ne kontam probosanske stranke sto kontra covicevom prijedlogu izb zakona ne daju prijedlog 1 covjek 1 glas 1 izborna jedinica na nivou drzave i jednostavno ici s tom pricom a ne spustati se na pricu o elektorima. nek neko kaze od stranaca da to ne valja.
Stav je takav kakav jeste i naslanja se na dejtonski mirovni sporazum. Taj mirovni sporazum se ne može mijenjati bez saglasnosti sukobljenih strana. Inače je opet rat. Kod nas. A ovaj švabo još ne zna da je rat sad kod njih. Samo se još ne puca. I da oni još nemaju mirovni sporazum sa Ruskom Federacijom. Sad je dobro da BiH nije NATO.
Bravo Njemačka, hvala Nizozemska!
ovdje je sistem takav da kroz tzv ravnopravnost konstitutivnost legitimno predstavljanje manjina terorise vecinu sto je mimo svih demokratskih nacela. umjesto sad da se udari kontra s tom pricom pa da se bosnjaci kojih je preko 50% bore za demokratiju mi pricamo o nekim elektorima. 1 covjek 1 glas 1 izborna jedinica i ne popustati
E da mi je vidjeti da politicki akteri u BiH krenu naprijed u eliminaciji diskriminacije, kao i te integritetne i postene izbore u BiH. Smradovi. Niste progovorili kad su jadnim izgovorom odbili uvesti elektronsko glasanje, a kofol vi ste za slobodu, jednakost i demokratiju.
Primaju zlikovci udarce kako koji dan sve jače.
Ja i ?!
KRUG PROTIVNIKA DISKRIMINATORNE ODREDBE JE SVE VEĆI: Nakon Nizozemske i Njemačke, protiv "konstitutivnosti naroda" ustale i Belgija i Luksemburg!!
Da, da jedno kažu a drugo će izglasati, taj dokument su već usvojili ministri inostranih poslova pa i Njemačke i Holandije, a sutra će i predsjednici država EU, a tamo se spominje konstitutivnost naroda, a tamo sjedi Plenković i ima utjecaja na komisiju i u tome je razlika, što klix ba piše jedno a stvarnost je druga...
Konstitutivnost naroda je izmisljotina koju etnonacionalisti vjesto koriste evo vec 30g da osiguraju svoju dominaciju. Medjutim, ona ne postoji nigdje u svijetu pa cak ni u nasem ustavu gdje jasno pise konstituenti a ne konatitutivni. Svi gradjani bi trebali biti jednaki bezbobzira.
Covic bi da glas njemu podobnog hrvata vrijedi kao 7 glasova bosnjaka i ostalih ljudi
Gledaj ovdje stručnjaka za ustavno pravo, većinom sa jedva završenom srednjom školom ili eventualno privatnim fakultetom. Pa halo pavijani, shvatite već jednom da je konstitutivnost naroda tekovina ZAVNOBiH-a, na čemu je temeljen mirni suživot, a ne tekovina Daytona, kako žele prikazati mahalski mediji i minder političari...