{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema saglasnosti SDS-a i SNSD-a o referendumu

S
9.2.2010. u 11:45
0
13
Nema saglasnosti SDS-a i SNSD-a o referendumu
0
Nema saglasnosti SDS-a i SNSD-a o referendumu
Predstavnici SDS-a unose 40.000 potpisa u Parlament (Foto: SRNA)
Klub poslanika SDS-a nije uspio sa predstavnicima SNSD-a da usaglasi tekst Prijedloga zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, čiji je predlagač Vlada RS, izjavio je šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS Borislav Bojić.
"Još jednom smo pokušali da sa predstavnicima SNSD-a usaglasimo potrebu da referendum, između ostalog, ima obavezujući karakter", rekao Bojić danas novinarima na početku posebne sjednice parlamenta RS u Banjaluci.

Bojić je podsjetio da je stav SDS-a da rezultati referenduma treba da obavezuju sve institucije u RS, prije svega, po pitanjima mogućih izmjena Ustava BiH i pristupanja vojnim savezima.

On je rekao da je to uslov da SDS podrži Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

Bojić je naveo da su predstavnici službe SDS-a danas u parlament RS donijeli 40 000 potpisa građana RS za podršku SDS-ovom zakonu o referendumu, kako bi ponovo bio stavljen u skupštinsku proceduru.

On je rekao da je SDS u mogućnosti da prikupi, ako treba i 100.000 potpisa građana RS za podršku SDS-ovom zakonu o referendumu, koji bi kao takav obavezivao institucije RS, posebno po pitanjima izmjena Ustava BiH i pristupanja vojnim savezima.

"Ovo je uslov da bi SDS podržao prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi koji je predložila Vlada RS. SDS će učestvovati u skupštinskoj raspravi i predložiti određene amandmane na taj zakon", dodao je Bojić.

On je rekao da se ključne odluke na referendumu odnose na sudbinu RS i naroda koji žive ovdje, a odnose se na izmjene Ustava BiH i pristupanje vojnim savezima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: