Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj suplje na sabahu..
Povećala se smrtnost jer umire boomer-generacija iz 50tih. Nevjerovatan podatak da je 1953. godine bilo 2,8 miliona stanovnika a rođeno 150.000 beba. A danas u BiH sa 3,5 miliona se rodi 25.000 beba.
Od mene +1 za 2023. godinu, otprilike 6. mjesec. 😁
Znaci u Septembru.2022 se radilo prekovremeno.
Vise Bosnjaka rodjeno u Kantonu Sarajevo, nego Hrvata u cijeloj Federaciji. E to je nesto gdje vam ni Schimdt, ni 10 Izbornih zakona ne mogu pomoci. Jednostavno, vrijeme radi za Bosnjake.
Hvala SDA na ovim negativnim trendovima. Shvatite već jednom da narod puno više odlazi iz ove zemlje nego što glasa zbog vašeg lajanja na one druge. Na vlasti se ostaje radom i poštenjem a ne svađom sa onim drugim.
nije mi nista jasno. Pise pozitivna vijest a u tekstu pise da je vise umrlih nego rodjenih za 8 hiljada i nesto.
Pola ih se prijavilo u sarajevo da dobijaju porodiljsku
https://youtu.be/xXQORBotRRA mnostvo istine za sve bosance, slusaj i uci, misli!
Nece niko da pravi robove tajkunima...
niste vi dobre glave- otkud vam pamet i hrabrost napisati da je OVO pozitivna vijest???
Porodice sa sela su najzasluznije za pozitivan trend prirastaja... Gradska raja u kasnijoj dobi ulazi bracne vode, najcesce imaju jedno dijete, a nerijetko nijedno. Dvoje djece i vise rijetko... Seoske porodice su oduvijek imale vise djece, dvoje najcesce. Medjutim u ranijem periodu i mnogo vise, moj otac ima 3 sestre i 4 brata, a majka 2 sestre i 2 brata.... Nazalost u selima sve manje populacije.
Slatka milja svima izgleda 😂😂
Zasluga nacionalnih kriminalnih stranaka i lopova iz vjerskih zajednica jer daju bezrezervnu podršku takvim politikama.
Tako je, spasice nas trojka, pedofili, ubice djece, zlostavljaci zena
1990. U BIH rodjeno oko 67000 beba, 1998. oko 47000. 2021. je rodjeno 25870. U 2022. Dodatno ce se smanjiti. Trend opadanja broja rodjenih jeste sporiji.