Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema turizma ni zdravstva bez obaveznog prijema skolovanog kadra. Glupa drzava ako hoce razvoja mora u hotelu imati skolovanog turistickog managera,u kafani skolovanog konobara.. isto tako znam medicinske sestre skolovane u Mostaru koje nece da prime u mostarsku bolnicu jer ne zadovoljavaju stranacki nisu pripadnice nacionalnih partija.
Dok je postojala funkcionalna država kao Juga, nije bilo ubistava, samoubistava,ili vrlo vrlo rijetko, a da ne pričam o ostalim vrstama poremećenih, imali su ustanove i nije se pitalo hoćeš li u bolnicu, nego moraš. Danas demokratija, ne može se alkoholičar npr smjestiti alo on ne pristane, a porodicu maltretira, kažu ne može ništa, zabranjen prilazak kao,. ebeš ove ko fol demokratije zapada trulo
Kod mene u kafani ima kvalifikovanog kadra koliko hoces. Ali ne za sluzbu nego za boravak Ako vam na tom polju zapne Bujrum. P P
@/gewa Upravu si,ali Update traje decenijama kad odu u njemacku i to se ne isplati,robot koji nije prisutan..
ma daj ba ima na sve strane hafiza,i nako sta je god nekome nesta napravljeno i onda hafiz ljeci..
Nedostatak kvalifikovanog kadra je u svim medicinskim oblastima !!! A ti se Vranicu slikaj !!! Jedna doktorica samo radi na ultrazvuku u starom gradu,samo jedna i ode na godisnji 20 dana bez zamjene,termini se cekaju po 3 4 mjeseca za obicni ultrazvuk.
Kako bi bilo dobro napravit državu u kojoj je minimalna satnica 400€, otvorit tržište rada za državljane Švicarske i kad više od pola Švicarske iseli u tu državu reći "Švicarski političari otjerali Švicarce".
… nabavite robote kao ovaj lik iz Dervente, njih nemorate mjesečno plaćati.. osim, ako ne odu na update u DE ..
to je tezak posao i treba ga tako i platiti a zahtijeva stalnu obuku i usavrsavanje kroz kruseve..mislim da ce to kod nas dugo biti problem
Kakva je ovo laz? Imate socijalnih pedagoga, ali ta djelatnost uopste nije zavedena u registar zanimanja, sto puta obarani zakoni u parlamentima, zato su sad po Minšenu.
Aha pa to je razlog zašto su nam svi luđaci pušteni na slobodu, neki čak i ministri
Pa zato sto su ti iz mentalnih ustanova otisli u politicare...