Komentari (205)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Hrvatskoj je na zvaničnom popisu 1991. živjelo više Srba nego što, opet prema zvaničnom popisu 2013., u BiH ima Hrvata. Pristaćemo na sve što Hrvati traže, ali prvo da to uvedu u Hrvatskoj, da vidimo kako izgleda. Nek sebi uvedu etničke izborne jedinice, domove naroda, vitalni nacionalni interes, pa ćemo pričati.
Eto tebe ce pitati sta ces pristat ili neces. I budali je jasno da je Komsic posljedica bosnjacke prevare i rupe u zakonu (Dejtonu), i da nitko ne bi na to pristao da su mogli pretpostaviti kako ce Bosnjaci iskoristiti svoju brojnost za dominaciju nad Hrvatima.
Vratit cemo Jugoslaviju i lijepi građanski izborni zakon pa nek onda najbrojniji tlači ostale znamo da je srba bilo vise nego svih drugih naroda zajedno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa koji kur.c imamo tri člana predsjedništva ? Nevjerovatno ste mi ogadili ovu državu .Zemlju volim al mi je država BiH gadljiva do bola , i ne samo meni .Tu gadljivostuglavnom nose “patrioti”.Ne zaslužuje ništa drugo nego da propane.Koje licemjerje , koja trulež.I Dok god Srbi i Bošnjaci budu biraliI svog predstavnika i Hrvati moraju to pravo konzumirati.I kažu treba relaksirat odnose Hrvata i Bošnjaka .Pa samo idiot može se nadat “rekaksaciji” na ovakav način.
Lovrinović, jesi li to ti?
Ovi pregovori nemaju neke veze sa problematikom RS-a. Sve ovo se radi iz jednog razloga a to je vracanje prava Hrvatima da izaberu svog clana predsjednistva. A tebi djaba tvoje obrazovanje kada ne mozes shvatiti da Bosnjaci ne trebaju birati hrvatskog clana predsjednistva...
Zato treba implementirati presude medjunarodnog suda za ljudska prava u Strasburu !!! Samo tako mozemo naprijed i biti na Evropskom kolosijeku !!!
Kod nas se se u periodu 1992-1997 dijelila drzavljanstva po vjerskoj pripadnosti, pa ispade da je svaki katolik hrvat, sto nema veze sa logikom i medjunarodnim pravima. Nije problem sto neko i ima dva drzavljanstva, ali zloupotreba i da se krije iza toga nije ok.
Neka se i kod nas primijene medjunarodna pravila i sve ok.
Šgo nego plemena? Zar nemamo plemenske vođe?
*Šta drugo
Etnonacionalisti imaju i konstantno namecu svoj diktat......, nemoze vise. Na legitiman nacin molim odhebite od BiH
Sve je to što govoriš, istina, kao što je i istina da BIH ne bi imala 3 predsjednika sa etničkim predznakom ,da ustav BiH nije u osnovi nastao iz te ideje precutnog podeljenog društva..sada samo dolazi na naplatu
Kme kme mjau, krivi ustav si pročitao...hahahah
Ko god želi dobro Bosni i njenim građanima neće praviti granice i torove po nekim etničkim kriterijima. BiH samo da sprovede presude koje su donesene u vijeću Evrope i da prihvati zakone i norme EU. Da vladaju isti zakoni i pravila ko u svim EU zemljama. Ko želi podjelu BiH traži da se narod podijeli po etničkom principu i tada stvara neprijatelja od drugog u istoj državi. Veliki je pritisak mrzitelja BiH ali ništa ne mogu. Slabi su . Luzeri su to.
Bit ce 3 republike u BiH i neka gradzani glasuju, kad vam bosnjacima ne valja federacija. Hocete rusiti Dayton, onda se rusi federacija.
Naucite se pravopisu, pa onda komentarisite. Pardon, komentirajte.
Pa glasali ste ko pleme za komšića po naredbi vračeva.
Dedo mu bio pod-ban za vrijeme banovina, u komunizmu roditelji bili sudije. Imaju ti Ademovići talenta za preživljavanje.
da, to znaci da su obrazovani i ono malo gospode sto je ostalo u ovom gradu. valjda je to prednost, a ne mana. tata mu je advokat, a mama poznata doktorica.
Odavno nisam procitao nesto bolje. Bas dobar intervju.
Problem je što o ovome jedan Nedim ima svoje mišljenje, a neki Jozo ili Miloš svoje. Sa Nedmom se slažu i Mehmed i Alija i Mehmedalija, ali se ne slažu Mirko i Slavko i on ih ne može uvjeriti u svoja stajališta. Ako je Nedim i u pravu , ništa neće dobiti s tim, opet mora postojati kompromis da bi svi donekle bili zadovoljni
Hajmo se svi okupiti i nazvati se klixovcima. Promijeniti ime drzave u Klix i onda nas zaboli neka stvar. Rijesen problem.