{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena identifikacija žrtava pronađenih u Tomašici

F
5.3.2014. u 14:32
0
1
Nastavljena identifikacija žrtava pronađenih u Tomašici
0
Nastavljena identifikacija žrtava pronađenih u Tomašici
U Centru za identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu danas je nastavljen proces identifikacije žrtava pronađenih prilikom kopanja na lokalitetu Tomašica u općini Prijedor.
Proces identifikacije, u dogovoru sa članovima porodica žrtava, započet je 14. februara, nakon pristizanja prvih rezultata DNK-a analiza. Nastavak identifikacije žrtava će trajati naredna dva dana.

"Proces je nastavljen jer su pristigli novi DNK nalazi, što omogućava konačnu identifikaciju još trinaest žrtava ratnih zločina sa područja Prijedora i okoline", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U saopćenju se navodi da je pronalazak i identifikacija žrtava važan proces za porodice žrtava, koje već duže od dvije decenije tragaju za svojim najbližima, a od izuzetne je važnosti i za tužilaštvo, jer se radi o dokaznom materijalu u istragama i predmetima koji se odnose na ratne zločine počinjene na području Prijedora i okoline.

Tužilaštvo BiH sada traga za informacijama o dodatnim mikrolokacijama na tom području, na kojima se očekuje pronalazak još posmrtnih ostataka žrtava iz Prijedora i okoline.

Kopanje na ovom lokalitetu će se nastaviti kada se prikupe nove informacije o mogućim mjestima na kojima se nalaze žrtve.

Identifikaciji žrtava prisustvuje istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: