{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena identifikacija žrtava pronađenih u Tomašici

F
5.3.2014. u 14:32
0
1
Nastavljena identifikacija žrtava pronađenih u Tomašici
0
Nastavljena identifikacija žrtava pronađenih u Tomašici
U Centru za identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu danas je nastavljen proces identifikacije žrtava pronađenih prilikom kopanja na lokalitetu Tomašica u općini Prijedor.
Proces identifikacije, u dogovoru sa članovima porodica žrtava, započet je 14. februara, nakon pristizanja prvih rezultata DNK-a analiza. Nastavak identifikacije žrtava će trajati naredna dva dana.

"Proces je nastavljen jer su pristigli novi DNK nalazi, što omogućava konačnu identifikaciju još trinaest žrtava ratnih zločina sa područja Prijedora i okoline", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U saopćenju se navodi da je pronalazak i identifikacija žrtava važan proces za porodice žrtava, koje već duže od dvije decenije tragaju za svojim najbližima, a od izuzetne je važnosti i za tužilaštvo, jer se radi o dokaznom materijalu u istragama i predmetima koji se odnose na ratne zločine počinjene na području Prijedora i okoline.

Tužilaštvo BiH sada traga za informacijama o dodatnim mikrolokacijama na tom području, na kojima se očekuje pronalazak još posmrtnih ostataka žrtava iz Prijedora i okoline.

Kopanje na ovom lokalitetu će se nastaviti kada se prikupe nove informacije o mogućim mjestima na kojima se nalaze žrtve.

Identifikaciji žrtava prisustvuje istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: