BiH
4

Naša stranka osudila zahtjev za novim budžetskim izdacima u sklopu PSBiH

FENA
Naša stranka najoštrije osuđuje "zahtjev Sekretarijata Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) za osiguravanjem dodatnih 500.000 KM iz sredstava rezerve parlamentarnog budžeta u svrhu kupovine tri nova automobila i zapošljavanja novih osoba za administrativne poslove PSBiH".

"U vremenu sve veće ekonomske krize, kada je potrebno praviti oštar rez budžetskih izdataka da bi se izbjegao finansijski kolaps, opterećivanje budžeta uvećanjem ionako prevelike državne administracije, i uljepšavanjem parlamentarnog voznog parka odražava još jednom pohlepu vladajućih struktura i njihov bezočan odnos prema interesima građana i javnim sredstvima", navodi Naša stranka u saopćenju za javnost.

Također, Naša stranka osuđuje i onemogućavanje predstavnika Centra civilnih inicijativa (CCI) da prisustvuju sjednici Predstavničkog doma PSBiH.

U Našoj stranci smatraju kako je zabrana pristupa PSBiH predstavniku CCI-a grubo narušavanje principa transparentnosti i kako nijedna država koja sebe prepoznaje kao demokratsku ne smije trpiti političku praksu koja se očituje u navedenom činu, navodi se u saopćenju.