Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo kao eksponate izložiti naše poilitičare. Dobro ih tamo zaključati.
apsolutno , a pustiti ih samo uz kauciju , koja bi trebala da izgleda ovako, do poslednje marke osim djela imovine koju su imali do 1991
Svi u Muzej.
Ne mogu da vjerujem !!!! Konacno neko ko nije papak ! Septembar 2015 svecano otvaranje, dolazimo svi..
Noc u muzeju 4-Sarajevo. Snimite film i eto vam reklame za muzej.
Uh i to konacno.
Ma to Adileeeee. Mogli ste i nekog naci i zaposliti, samo da objasnjava svim ovim turistima i strancima koji pitaju zasto muzej ne radi.... mene vise stid
Očekivao sam 500+ komentara od silnih urbanih klixovaca koji su komentarisali otkad se zatvorio muzej,kad ono manje od 70
Opet se prica prica s guza. Treba prvo u skolama nauciti djecu kulturi pa im onda dati muzej u ruke a ne ovako ispade ko silovanje djece na kulturu.Djece koje usput kroz vrtice skole fakultete skoluju profesori i profesorice koje kupuju radna mjesta i koji se oblace i ponasaju ko folk zvijezde, cast izuzetcima.
Jel to znaci da ce ovaj Buduladzic ostati Direktor ?!!?? Uz duzno postovanje dovesti nekoga iz vana ko je vodio muzej i koji zna kako se prave tj. Posudjuju postavke iz drugih muzeja a ne kod nas jednom si otisao i muzej i to je to... Vani stalno nesto novo ubacuju tako da imas razloga da i cesce odes u muzej.
Nevažno je hoće li neko ostati direktor. Važno je da je Busuladžić sačuvao muzej DRŽAVNU INSTITUCIJU od silnih nastojanja Sredoja Novića i njegovih nalogodavaca da je ukine.
Mnogo je primjera kako se nesposobnost pojedinaca krije iza "nacionalnih" interesa. Ovaj muzej je "ničiji" jer nekomponira nacionalne interese i stalno je bio na vjerometini. Ono što nije radjeno a trebalo je da se poveže sa drugim muzejima u svijetu i da nudi postavke na par sedmica iz drugih muzeja, tako to rade vani na taj način stalno privlače posjetioce. Na ovaj način bi obezbjedio nove prilive novca i da se stalno posjetioci vraćaju. sada je svim muzej interesantan jer je "priča IN" a ovo govorim radi obicnih ljudi koji tamo rade i zive za taj muzej a ne nekih političkih poltrona.
Opservatorij,zicara, i jos mnoge druge vazne gradevine i izletista cekaju i propadaju a vrlo su vazne za ovaj grad..
a drugi gradovi?
Gle klix redakcije, stide se akcije Oluje i njene 20-te godisnjice. Ala pa ko zna sta bi se desilo da nije bilo te akcije. Bar jedan clanak o toj godisnjici bacite, fasisti jedni.
Veoma lijepa vijest. Nadam se da ce drzava jos vise dati interesa i uloziti napora u jacanju svih kulturnih institucija.
Maaah da samo znate kako je ovom narodu do kulture i slicnih stvari. Otvarate ga po onoj mahalskoj ''sramota za drzavu'', a evo i nesto ''raje'' se poslo buniti.
Ima milion stvari u drzavi koje su bruka, da se ne varamo.. lista je pravo dugacka. Ne kazem, muzej treba da je otvoren uvijek, sramota jeste ali je veca puno sramota sto nas druge stvari ne bole i ne smetaju.
Adila za predsjednika!!
aferim