Jel to znaci da ce ovaj Buduladzic ostati Direktor ?!!?? Uz duzno postovanje dovesti nekoga iz vana ko je vodio muzej i koji zna kako se prave tj. Posudjuju postavke iz drugih muzeja a ne kod nas jednom si otisao i muzej i to je to... Vani stalno nesto novo ubacuju tako da imas razloga da i cesce odes u muzej.
Nevažno je hoće li neko ostati direktor. Važno je da je Busuladžić sačuvao muzej DRŽAVNU INSTITUCIJU od silnih nastojanja Sredoja Novića i njegovih nalogodavaca da je ukine.
Mnogo je primjera kako se nesposobnost pojedinaca krije iza "nacionalnih" interesa. Ovaj muzej je "ničiji" jer nekomponira nacionalne interese i stalno je bio na vjerometini. Ono što nije radjeno a trebalo je da se poveže sa drugim muzejima u svijetu i da nudi postavke na par sedmica iz drugih muzeja, tako to rade vani na taj način stalno privlače posjetioce. Na ovaj način bi obezbjedio nove prilive novca i da se stalno posjetioci vraćaju. sada je svim muzej interesantan jer je "priča IN" a ovo govorim radi obicnih ljudi koji tamo rade i zive za taj muzej a ne nekih političkih poltrona.
Prikaži sve komentare (99)