{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon cjelodnevnog zasjedanja zastupnici odgodili glasanje o smanjenju plaća

F
15.4.2014. u 21:53
17
60
Nakon cjelodnevnog zasjedanja zastupnici odgodili glasanje o smanjenju plaća
17
Nakon cjelodnevnog zasjedanja zastupnici odgodili glasanje o smanjenju plaća
Foto: Arhiv/Klix.ba
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na današnjoj sjednici usvojili su zaključak poslanika Stranke za BiH Beriza Belkića kojim je glasanje o svih pet prijedloga za smanjenje plaća odgođeno.
Tako je odgođeno izjašnjavanje o prijedlogu zakona poslanika HDZ-a Nike Lozančića, prijedlogu zakona poslanika SNSD-a Milorada Živkovića, te inicijative Kluba SDA i inicijative poslanika SDP-a Ante Domazeta i Denisa Bećirovića.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine kojeg su predložili poslanici Nermina Zaimović Uzunović (SDP) i Asim Sarajlić (SDA) nije dobio potrebnu entitetsku većinu iz Republike Srpske te je zakon vraćen Kolegiju na usaglašavanje.

Poslanici su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po hitnom postupku kojeg je predložilo Vijeće ministara BiH.

Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

Usvojen je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o Pravobranilaštvu Bosne i Hercegovine kojeg je predložilo Vijeće ministara BiH kao i Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu.

Poslanici nisu usvojili Prijedlog zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom predlagača poslanika Saveza za bolju budućnost (SBB) Mirsada Đuguma, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH te Prijedlog rezolucije o provjeri porijekla imovine čiji je predlagač poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Denis Bećirović.

Poslanici su dali saglasnost za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma, ugovora i protokola, a podržali su i nekoliko izvještaja o radu radnih tijela Parlamentarne skupštine BiH.

Naredna sjednica Predstavničkog doma planirana je za 14. maj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: