Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je to tacno, ne podrzavam ovakav nas sistem privatnih fakulteta ali nigdje nisu spomenuti razlozi kao npr korupcija na drzavnim fakultetima, ucjene, nezainteresovanost profesora i rukovodstva fakulteta za rjesavanje i najbanalnijih pitanja, nestrucnost, bahatost itd itd
apsolutno tacno! uopće se ne spominju mane državnih fakulteta. Korupcija, bahatost, pristranost i kupovina ispita je realnost cak i državnih univerziteta.
@Siledzija87 Nažalost upravo to..nalaze greske samo u drugima i oko sebe, a niko se ne pita sta rade na drzavnim fakultetima
To što je sarajevski univerzitet podbacio nije razlog odlazak mladih na "privatne fakultete" , nego treba otvoreno reći da je politikantstvo na stranačkom UNSA odavno postalo degutantno i odbojno.Uz to kriteriji ali i opće priznanje u EU sarajevskih fakulteta je puno lošije nego bilo na kojem univerzitetu ili privatnom fakultetu u unutrašnjosti. Pa pogledajte sarajevske srednje škole: prosjeci iznad 4.0, ko u osnovnoj, a na faksu niđe veze sa bolonjom jedva da se nešto prizna.
Razloga je puno, a dobar dio krivice snose pojedini "ufurani profesori", koji su tobožnjim kriterijumima, studentima na državnim, krajnje nepotrebno "ukrali na hiljade studenskih godina" . Treba ih imenovati, a svaka generacija pamti 3-5 "baba roga", na svakom fakultetu!
znači li to da sada UNSA ima 40 % viška uposlenih?
pa normalno kad dozvolite da svako selo otvori svoj univerzitet
@kraftwerk ma ne da se više nikome nizašta truditi, uplati u Travniku, Kiseljaku 3 milje godinu i završi bez problema, samo ne znam ko će ih zaposliti sa tom diplomom
@kraftwerk e to je tačno
još dok sebijača uđe u ovo tijelo i ostali će se ispisati i otići
Bitno da uvjek bude razloga... a ovi ublehasi nisi nista i nikad krivi... Vidi im lopovskih glava ovo su politicari a ne profesori... Sledeci put bice krIv Kim Jong UN
nema djeco ništa od vakulteta, treba ić radit, ono kad je trebo vakultet popunila su se ta radna mjesta, a sad treba radit, kužite?
To je zbog toga sto je diploma izgubila na znacaju. Sa srednjom skolom radis za 800KM npr. u prodavnici obuce kao trgovac ili kao konobar opet za 800KM. Magistar inzinjer gradjevine radi opet za 800KM + tezi i odgovorniji posao. Ekonomista 800KM, mašinski inzinjer 800KM. Srednju skolu zavrsi svako, a za tehnicki fakultet ti ode 7-8 godina upornog ucenja i rada. Ne isplati se.
svaki dan u svakom pogledu sve vise naapredujemo samo u pogresnom smjeru
Ko je danas budala da studira na drzavnom fakultetu j da se pati.Lijpo privatni, nikad ne okines, niko te ne sikira...Diploma u ruke i na drzavne jasle...Niko te.ne pita ni prosjek ni sta si i kako zavrsio, samo donesi papir.
Nek naprave ako mogu postenu analizu i vide razloge. Postali su SDA akademija a to svi vide i mnogi nece tamo.UNSA je definitivno stranacki organ.
Naravno ovaj alarmantni podatak u ovoj alarmantnoj državi nikoga neće nešto specijalno nasikirati...
Nije ni cudo sto nisu popunjeni kapaciteti kad profesori obaraju studente po 10.put. Moraju smanjiti kriterije polaganja i olaksati studentima, a ne istraumirati ih - a valja zivot zivjeti
nisu samo to razlozi koje ste naveli,.... zaboravili ste kljucni razlog,.... ucmala atmosfera na UNSA (vecina se ponasa kao budzetski korisnici, primaju platu na UNSA, nemaju istrazivackog rada, i naplacuju sinekure na istrazivanajima koje im placaju stranke),..... ne mogu reci da ste Vi licno doprinijeli tome, ali ne mozeet pobjeci ni od te odgovornosti ,,,,,,
A puter 6,10KM?! Domaca livada, domaca krava, domace mlijeko, domaca fabrika.... a u Njemackoj 1,60KM?! KAKO?! KAKO?! KAKO?! Bem vam Meggle, bojkotovacu vas!!!!
masala