|

Na policijsku stanicu u Zavidovićima najvjerovatnije bačena "kašikara"

Na policijsku stanicu u Zavidovićima najvjerovatnije bačena "kašikara"
7
Piše: Er. M.
24.11.2015. u 20:20
52
komentara
7

dijeljenja
Na policijsku stanicu u Zavidovićima najvjerovatnije bačena "kašikara" Foto: Arhiv/Klix.ba
Na aneksu zgrade policijske stanice u Zavidovićima najvjerovatnije je eksplodirala ručna bomba takozvana "kašikara", rekao je policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut.
Šut je kazao kako se na terenu provode aktivnosti svih policijskih agencija u BiH, te da su na području Zavidovića izvršeni određeni pretresi i privođenja određenih lica, ali da se još uvijek ne može govoriti o lokacijama i imenima.

"Sve policijske agencije, od Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Federalne uprave policije (FUP) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rade u punoj koordinaciji i saradnji pod nadzorom Tužilaštva BiH", izjavio je Šut.

On je istakao kako se, prema onome što je nađeno od tragova na lici mjestu, navjerovatnije radi o ručnoj bombi tkz. "kašikari".

"Ta bomba može nanijeti materijalnu štetu, teške povrede, ali i izazvati smrt kod osoba koje se nađu u neposrednoj blizini. S obzirom na mjesto gdje je eksplodirala nanesena je samo manja materijalna šteta", kazao je Šut.

On je poručio da koordinacija policijskih agencija daje nadu i garanciju da se građani mogu osjećati sigurno.

"Ja u potpunosti razumijem zabrinutost građana, ali privredni život, kulturne i sve druge aktivnosti se u ZDK odvijaju nesmetano. Policija će učiniti sve da tako i ostane", zaključio je Šut.

Podsjećamo, u Zavidovićima je sinoć bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade policijske stanice.

Istragu o napadu na policijsku stanicu u Zavidovićima preuzelo je Tužilaštvo BiH s obzirom na to da postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...