Još nema informacija o osobi koja je bacila bombu na PS Zavidovići

Piše: M. N./Klix.ba
4.12.2015. u 17:49
9
8
Još nema informacija o osobi koja je bacila bombu na PS Zavidovići
9
Još nema informacija o osobi koja je bacila bombu na PS Zavidovići Foto: Arhiv/Klix.ba
Prošlo je 10 dana otkako je na Policijsku stanicu u Zavidovićima bačena eksplozivna naprava, ali još nema informacija o počiniocu ovog krivičnog djela.
Iz Tužilaštva BiH samo su nam kratko odgovorili kako je istraga u toku i da ne mogu davati dodatne informacije ili komentare.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ranije su rekli da su izvršeni pretresi određenih objekata i izvršena privođenja, ali detalji nisu saopćeni.

"Zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pod nadzorom Tužilaštva BiH, aktivno poduzima istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i utvrđivanja potrebnih činjenica", rekla nam je Kristina Jozić, portparolka SIPA-e.

Podsjećamo, u Zavidovićima je bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade policijske stanice 24. novembra, a povrijeđenih srećom nije bilo. Istragu o napadu na policijsku stanicu u Zavidovićima preuzelo je Tužilaštvo BiH s obzirom na to da postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: