Indicije o terorizmu: Istragu o napadu na PS Zavidovići vodi Tužilaštvo BiH, uključena i SIPA

Piše: N. N./Klix.ba
24.11.2015. u 08:44
67
165
Indicije o terorizmu: Istragu o napadu na PS Zavidovići vodi Tužilaštvo BiH, uključena i SIPA
67
1/4 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/4 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/4 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/4
Istragu o napadu na policijsku stanicu u Zavidovićima preuzelo je Tužilaštvo BiH, potvrdila je za Klix.ba Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.
Aldina Ahmić potvrdila je za Klix.ba da je i jučer u blizini policijske stanice u Zavidovićima nađen dio eksplozivne naprave koji nije bilo moguće detonirati jer se radilo o nekompletnoj eksplozivnoj napravi.

Također, iz MUP-a ZDK potvrđeno je za Klix.ba da je formiran i zajednički operativni tim koji čine pripadnici MUP-a ZDK, Federalne uprave policije, kao i pripadnici SIPA-e.


Sama činjenica da je istragu preuzelo Tužilaštvo BiH cijelom slučaju daje potpuno novu dimenziju.

"Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju izvršioca", navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Podsjećamo, sinoć je pola sata poslije ponoći na Policijsku stanicu Zavidovići bačena eksplozivna naprava. Povrijeđenih nije bilo a pričinjena je manja materijalna šteta.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, eksplozivna naprava bačena je na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići, u kojem se nalazi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

Nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na lice mjesta izašao je policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama.


Komentari (165)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: