{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na iranskom tržištu ima mjesta za firme iz BiH

F
26.4.2010. u 18:30
0
9
Na iranskom tržištu ima mjesta za firme iz BiH
0
Na iranskom tržištu ima mjesta za  firme iz BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine predvodio je delegaciju MVP BiH na današnjem sastanku sa delegacijom Islamske Republike Iran koju je predvodio ministar vanjskih poslova dr. Manouchehrom Mottakijem.
Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini i Iranu, kao i o važnijim pitanjima na globalnom nivou, a posebna pažnja je posvećena potencijalnom razvoju ekonomskim odnosa dvije zemlje.

Ministar Mottaki je istakao da je u obostranom interesu da se ekonomska saradnja, razina trgovinske razmjene i investicija unaprijede, te da u tom smislu namjerava ohrabriti iranski poslovni sektor da osnaži svoje prisustvo u BiH. Istovremeno je ukazao da na iranskom tržištu postoje brojne poslovne prilike za firme iz Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da Islamska Republika Iran snažno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Ministar Alkalaj je izrazio zahvalnost za podršku narodu i vladi Islamske Republike Iran koja nije izostala ni u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu. Izrazio je uvjerenje da se i najkompleksnija pitanja mogu riješiti kroz intenzivnu komunikaciju i dijalog, te da Bosna i Hercegovina podržava iznalaženje rješenja diplomatskim putem. Konstatirao je da postoji ogroman prostor za ekonomsku saradnju što je u interesu obje zemlje.

Ministar Mottaki je uputio poziv ministru Alkalaju da posjeti Islamsku Republiku Iran, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: