{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na iranskom tržištu ima mjesta za firme iz BiH

F
26.4.2010. u 18:30
0
9
Na iranskom tržištu ima mjesta za firme iz BiH
0
Na iranskom tržištu ima mjesta za  firme iz BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine predvodio je delegaciju MVP BiH na današnjem sastanku sa delegacijom Islamske Republike Iran koju je predvodio ministar vanjskih poslova dr. Manouchehrom Mottakijem.
Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini i Iranu, kao i o važnijim pitanjima na globalnom nivou, a posebna pažnja je posvećena potencijalnom razvoju ekonomskim odnosa dvije zemlje.

Ministar Mottaki je istakao da je u obostranom interesu da se ekonomska saradnja, razina trgovinske razmjene i investicija unaprijede, te da u tom smislu namjerava ohrabriti iranski poslovni sektor da osnaži svoje prisustvo u BiH. Istovremeno je ukazao da na iranskom tržištu postoje brojne poslovne prilike za firme iz Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da Islamska Republika Iran snažno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Ministar Alkalaj je izrazio zahvalnost za podršku narodu i vladi Islamske Republike Iran koja nije izostala ni u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu. Izrazio je uvjerenje da se i najkompleksnija pitanja mogu riješiti kroz intenzivnu komunikaciju i dijalog, te da Bosna i Hercegovina podržava iznalaženje rješenja diplomatskim putem. Konstatirao je da postoji ogroman prostor za ekonomsku saradnju što je u interesu obje zemlje.

Ministar Mottaki je uputio poziv ministru Alkalaju da posjeti Islamsku Republiku Iran, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: