{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Teheranu održan dan ekonomije BiH

F
21.7.2010. u 14:09
0
3
U Teheranu održan dan ekonomije BiH
0
U Teheranu održan dan ekonomije BiH
Teheran
Dan ekonomije Bosne i Hercegovine održan je u utorak u Iranskoj komori za vanjsku trgovinu, industriju i rudarstvo u Teheranu.
Prisustvovalo je više od 60 privatnih iranskih preduzetnika koji su predstavljali različite privredne sektore.

Prikazan je promotivni film o privrednim potencijalima BiH.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran Emir Hadžikadunić je, nakon toga, detaljno predstavio aktuelnu privrednu situaciju u BiH i trendove njenog daljnjeg razvoja.

Iranski preduzetnici izrazili su posebno zanimanje za uspostavu poslovne suradnje između BiH i Irana u širokoj lepezi privrednih sektora, od prehrambene industrije i turizma do energetike i naftno-prerađivačkog sektora.

Hadžikadunić i generalni direktor za bilateralne trgovinske odnose u Iranskoj komori za vanjsku trgovinu, industriju i rudarstvo Hasan Najafi Larijanija potvrdili su da će krajem septembra ove godine biti održan sličan skup na kojem će također biti predstavljeni privredno-investicioni potencijali BiH.

Na tom skupu se očekuje i prisustvo predstavnika Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednika iz BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: