Peti prekid sjednice
0
Mostar i dalje bez gradonačelnika
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ovo je smijesno! Sta je sljedece? Da u Tomislavgradu biramo nekog Slobodana za gradonacelnika, ili da nam u Livnu Mujo sjedi na glavi?!
@mostar brate, znaš i sam zašto je tako. 1 glas Muslimana vrijedi ko 3 glasa Hrvata u Mostaru. I još se ovi bune!
To , je izborna prijevara , treba napraviti hrvatski blok Kako mostar kao vecinski hrvatski grad ima skoro isti broj vjecnika kod oba naroda?
U BiH nema urbanih centara sve su sela , malo veca il malo manja
@ Mate:NAZIS RAUS!!!
Jedini grad koji je SDA izgubila je Sarajevo. Sve ostale gradove su držale druge stranke.
Nedajte im ni za burek dok god ne počnu raditi svoj posao pa će te vidjeti da će se brzo dogovoriti.
@ Tuzlak, SDA nema šta \"izgubit Mostar\" jer nikad nije ni imala vlast osim u koaliciji s HDZ-om. Kako prije tako i sada. Ako misliš na gubitak (?) mjesta gradonačelnika, SDA nikad neće imat gradonačelnika mostara jer hrvatske stranke uvijek imaju većinu. Inače bošnjačke stranke si zadnje koje se trebaju buniti, jer uzimaju i više mandata nego ima pripada zbog mostarskog statuta koji štiti malobrojnije narode. Tako je primjerice HSP dobio 2600 glasova a SBIH 1900 glasova, a HSP-u je pripao samo jedan mandat u Vijeću a Stranci za BiH 2 mandata!
Nakon gubitka svih važnijih urbanih sredina u BiH, Bihaća, Cazina, Brčkog, Zvornika, Prijedora, Tuzle, Goražda, i na kraju Sarajeva kao glavnog grada, SDA i Tihić gube i Mostar pošto je NSRB prohrvatska partija... Prema tome, Tihić spremaj se za Kongres SDA u ljeto na kojem letiš ko čep...
Ponovni izbori! Nema druge. Na ponovljenim izborima NSRZB neće uzet nijedan mandat! To ionako nije stranka. Glasove koje imaju su kupili (mada većini ljudi nisu ni platili), a sada mandate na temelju tih kupljenih glasova prodaju (za pola milijuna KM po mandatu!) HDZ-u! Najprije su prevarili glasače obećanjem da će platiti 100 KM za glas, a onda su i glavni razlog ovakve sapunice, jer su cijelo vrijeme suzdržani u glasanju a imaju 7 zastupnika od 35! Na ponovljenim izborima HDZ+sateliti će uzet 60% mandata jer više niko neće glasati za te varalice, i neće biti potrebe za ovim gluparijama. Inače će ova sapunica trajati vječno!
boli ih ona stvar....sjednice prolaze, dnevnice idu...a ovce nek se igraju nacionalizma
LOPOVI, TREBA VAS POBITI.
evo ja predlazem da imate istocnog i zapadnog gradonacelnika :D