Lemezanova inicijativa
81

Katica: Razmotrit ćemo reorganizaciju radnog vremena šaltera za izdavanje CIPS potvrda na Ilidži

A. Ku.
Redžo Lemezan i Admir Katica (Foto: Facebook)
Redžo Lemezan i Admir Katica (Foto: Facebook)
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica održao je sastanak sa zastupnikom u Skupštini KS Redžom Lemezanom koji je uputio zastupničku inicijativu za smanjenje gužvi u Sektoru za građanska stanja Ilidža.

Lemezan je kazao da je inicijativu uputio zbog ogromnih gužvi s kojima se građani susreću prilikom izdavanja CIPS potvrda na Ilidži.

Prijedlog zastupnika Lemezana se odnosi na reorganizaciju administrativne službe na Ilidži. Predlaže pojačavanje kapaciteta i eventualno otvaranje nove lokacije kako bi se gužve značajno smanjile i olakšao proces izdavanja potvrda.

"Svaka zastupnička inicijativa koja je u interesu građana je dobrodošla i moja vrata su otvorena za sve zastupnike i pitanja koja imaju. Zastupnik Lemezan je iznio probleme sa kojima je upoznat i konkretne prijedloge za njihovo rješavanje. Razmotrit ćemo mogućnost reorganizacije radnog vremena za šalter na kojem se izdaju CIPS potvrde, kao kratkoročnu mjeru dok traju gužve na šalterima", rekao je Katica.

Dodao je da će ovo pitanje dugoročno biti riješeno izgradnjom novog objekta za PU Ilidža u kojem će biti smješten i Sektor za građanska stanja.

"Radna grupa za izgradnju ovog objekta intenzivno radi i nadam se da ćemo ubrzo imati rješenje", naveo je Katica.

Sastanku je prisustvovao i Ibrahim Fišek, načelnik Sektora za građanska stanja Ilidža koji pojasnio da službenici zaprimaju i obrađuju znatno veći broj zahtjeva za lične dokumente zbog isteka desetogodišnjeg roka važenja i da je to razlog velikih gužvi na šalterima.