Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
TURCI PRAVILI TURCI I OBNAVLJAJU-LAJK ZA RURKE!
ZA TURKE!
Pod srpskom trobojkom...samo da se zna :)
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Evo jedan lijep pocetak subotnjeg jutra :) Divno!
jest,jest :)...sad ce mo u duhu tolerancije razmjenjivati podatke i istoriske cinjenice iz nacionalicticke kuhinje :))))
Jovan se zvao,i to je rodom iz sokolovica kod sokoca
a Nemanja, je li uzeo svoje?!
malo proprat pare šta fali...opra...sapra...na ruke...
Je l' ovo onaj most kad Murat reće srušit ću branu, a Alija na to mojne Murate Šabane to ba?
Sta je pobijeno muslimana sa tog mosta ,meni kao rodzenom visegradzaninu taj most neznaci nista ,samo gomilu kamena.S tog mosta su mali srbi ubijali djecu i vezane muskarce bacali s mosta ,provodili svoje cuveno junastvo,a sada se te kosti nalaze u koritu jezera.Kada smo ove junake potjerali potjerali na gornjoj Lijesci bjeze ko zecevi .Turci su ovdje napravili jednu veliku gresku sto ne istrebise gamad kad su mogli.
Pokušali su, i danas imaš 5miliona Bošnjaka u regionu..
Nisu oni nista pokusali. Tih 5 milionaj e dobrovoljno preslo na Islam. I urpavo zato sto nisu pokusali, Turska nacija mi je najomrzenija nacija na svijetu. Odmah iza srpske svakako. Mrzim ih skoro kao Srbe. Jezim se kad se u ovoj zemlji velica Turska, a sva nasa stradanja su nastala zbog njih. Zato im Bog dole vraca stalnim zemljotresima i nemirima. Ugasili se dabogda
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ovo je prelijepo
Kao da je bitno ciji je Sokolovic, Andric, Selimovic. Oni su NASI. Nisu li oni pravi predstavnici Bosne? Svaciji, a niciji. Ne znam zasto svaku lijepu stvar moramo upropastiti i okrenuti na prebrojavanje krvnih zrnaca...
Procitaj ti, ali nemoj iskrivljeno tumaciti, pa ces vidjeti. Ja vec jesam. ;-)
Neka, nek se obnavlja! Ali čudno mi da ga nisu preimenovali, npr. Most Slobodana Miloševića ? Kako mogu podnijeti da u gradu ima išta što insinuira na tursko?
Znaju ljudi izvorno porijeklo, valjda se uspjelo očuvat putem narodnih predanja, i oprostili bi vam sve, samo da priznate kako stoje stvari. Za jedinstvenu, za Srpsku Bosnu!
Zemljo mojih djedova!!!! JEDNA SI JEDINA BIH
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
bukvalno pranje para, mostu nista ne fali jos je ljepsi kad se na njemu vidi trag vremena al et
nisam cito tekst Braca Turci placaju
Hajmo stručnjaci...... Zna li iko kako su se zvali roditelji Mehmet paše? Ili makar njegovo krsno ime?
http://www.youtube.com/watch?v=bKq-zyl6jSw ....eto ti i ne trkeljaj bezveze :)))))
Meša je najbolji pisac,SRPSKE knjizevnosti,to je on tako deklarisao,a ne ja.Za mene najbolji,a Derviš i smrt,najbolji roman srpske knjizevnosti,nikad mi ne dosadi.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Odlično,kada se on obnovi i završi Andrićevgrad,Višegrad će biti najljepši grad na istoku Republike Srpske i kulturni centar istoka.Hvala velikom Sokoloviću na spomeniku koji je ostavio iza sebe i sto nije zaboravio ko je i odakle je.
@onanija Gradnjom mosta, devşirme (danak u krvi) je samo pospješen, a nikako ne predstavlja monument sjećanju iz djetinjstva rodnome mjestu! Znaš li ti šta je janjičarski odred!? Janjičarski odred su isključivo činili djeca nevjernika, i to putem poreza Osmanskom carstvu u vidu devşirme (danak u krvi). Bošnjaci se okrenuše vjeri Islamu, koja je frapantno korelirala bogumilskom učenju, koje su i istok i zapad (kršćanstvo i hrišćanstvo) smatrali herezom, naravno i sačuvaše svoj identitet, dok ste vi tzv. Srbi, dalje u tekstu Polutani (pola Turčin, pola Srbin), "sačuvali vjeru", a izgubili identitet! Jesi li ti svjestan, da tvojim venama kola turska krv, miješana 489. godina s Osmanlijama, jesi li ti svjestan izražene tamnoputosti i crta lica s turskim vam očevima!? Nemoj više da čujem, da pričaš o srpstvu, ja bih se stidio to i pomenuti! Čuj budale, kaže Srbin!? P.S. Most i Mehmed-paša Sokolović vam je donio mnogo dobrog, mnogo novih janjičara..
Niko ovdje nije "cistokrvan". Nasim venama tece krv mnogih starih naroda. Pa ne mislis valjda da je Balkan prije Slovena bio nenaseljen i da se oni po dolasku nisu ni sa kim mijesali?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)