Odlično,kada se on obnovi i završi Andrićevgrad,Višegrad će biti najljepši grad na istoku Republike Srpske i kulturni centar istoka.Hvala velikom Sokoloviću na spomeniku koji je ostavio iza sebe i sto nije zaboravio ko je i odakle je.
@onanija Gradnjom mosta, devşirme (danak u krvi) je samo pospješen, a nikako ne predstavlja monument sjećanju iz djetinjstva rodnome mjestu! Znaš li ti šta je janjičarski odred!? Janjičarski odred su isključivo činili djeca nevjernika, i to putem poreza Osmanskom carstvu u vidu devşirme (danak u krvi). Bošnjaci se okrenuše vjeri Islamu, koja je frapantno korelirala bogumilskom učenju, koje su i istok i zapad (kršćanstvo i hrišćanstvo) smatrali herezom, naravno i sačuvaše svoj identitet, dok ste vi tzv. Srbi, dalje u tekstu Polutani (pola Turčin, pola Srbin), "sačuvali vjeru", a izgubili identitet! Jesi li ti svjestan, da tvojim venama kola turska krv, miješana 489. godina s Osmanlijama, jesi li ti svjestan izražene tamnoputosti i crta lica s turskim vam očevima!? Nemoj više da čujem, da pričaš o srpstvu, ja bih se stidio to i pomenuti! Čuj budale, kaže Srbin!? P.S. Most i Mehmed-paša Sokolović vam je donio mnogo dobrog, mnogo novih janjičara..
Niko ovdje nije "cistokrvan". Nasim venama tece krv mnogih starih naroda. Pa ne mislis valjda da je Balkan prije Slovena bio nenaseljen i da se oni po dolasku nisu ni sa kim mijesali?
Prikaži sve komentare (87)