{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministrica Marina Pendeš još uvijek van BiH, uputila saučešće porodicama poginulih

19.11.2015. u 17:49
13
34
Ministrica Marina Pendeš još uvijek van BiH, uputila saučešće porodicama poginulih
13
Ministrica Marina Pendeš još uvijek van BiH, uputila saučešće porodicama poginulih
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, koja u Dejtonu, Ohajo (SAD) prisustvuje radu Konferencije povodom 20. godina potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, povodom terorističkog akta u kojem su jučer 18.11. 2015. godine, ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH, planirala je prekinuti posjetu, ali zbog složenih procedura uvezivanja programa putovanja i avionskih letova, nije mogla doputovati u zemlju, saopćeno je iz MO BiH.
U kratkom razgovoru za Klix.ba ministrica Pendeš je rekla da se nada da bi u BiH mogla doputovati uskoro te je pojasnila da je odmah po primitku vijesti pokušala doputovati BiH.

Odmah po primitku vijesti o ovom terorističkom aktu, ministrica Pendeš uputila je telegram saučešća porodicama ubijenih pripadnika OS BiH.

U telegramu se izražava nevjerica i tuga u povodu tragične smrti vojnika Almira Salkića i Nedeljka Radića, ističući da je ovo napad na sve nas u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i na državu BiH.

Također, ona je svojim zamjenicima i saradnicima u MO i OS BiH dala jasne instrukcije i uputstva o djelovanju u novonastaloj situaciji, kako bi sa ostalim nadležnim institucijama i agencijama nastavili aktivnosti sprečavanja i borbe protiv terorizma u BiH.

U svojoj poruci ministrica Pendeš je naglasila da će MO i OS BiH nastaviti izvršavati svoje zadatke, još profesionalnije, spremnije i odlučnije, u skladu sa zakonskim nadležnostima i obavezama koje našu zemlju približavaju NATO integracijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: