{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić: Postoji obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH

S
2.5.2015. u 20:44
137
Mektić: Postoji obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH
137
Mektić: Postoji obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su sigurnosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.
"Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH", istakao je Mektić.

On je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da su sve sigurnosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mjere vezano za sigurnost prema objektu za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Mektić je rekao da je nekoliko dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim sigurnosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad.

On je ocijenio da bi bilo neophodno da svaka sigurnosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim podatkom i da li su preduzeli mjere i radnje u sprečavanju takvog događaja.

"Nadam se da smo iz svega toga posljednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku vidio sam da sve sigurnosne agencije u BiH izražavaju punu opredijeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH", istakao je Mektić.

Mektić smatra da treba nešto mijenjati u smislu saradnje i elektronske razmjene podataka između sigurnosnih agencija u BiH i tužilaštava.

"Moramo policijske i sigurnosne agencije u BiH osloboditi političkih uticaja, dok u Tužilaštvu BiH moramo uspostaviti posebno odjeljenje sa tužiocima koji bi se isključivo bavili pitanjem terorizma u BiH", zaključio je Mektić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: