{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA primila informaciju o mogućem terorističkom napadu

S
SRNA
4.5.2015. u 13:14
4
51
SIPA primila informaciju o mogućem terorističkom napadu
4
SIPA primila informaciju o mogućem terorističkom napadu
Foto: Klix.ba
Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) primila je informaciju od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH o mogućem novom terorističkom napadu na teritoriji BiH i u toku je njena provjera, rečeno je danas Srni u SIPA-i.
SIPA je ovu informaciju proslijedila i drugim policijskim organima u BiH, te u okviru svojih nadležnosti i u saradnji sa lokalnim policijskim organima preduzima odgovarajuće mjere i radnje radi provjere.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da su sigurnosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

"Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH", rekao je Mektić.

On je istakao da su sve sigurnosne agencije u BiH ozbiljno shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mjere u vezi sa sigurnošću objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: