Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako se moze stranka koja je NACIONALNA i raspoređuje sve po kljucu nacionalnosti unutar svoje strukture, koja se uglavnom ne slaze sa drugim nacionalnim strankama, zalagati za GRAĐANSKO. Ja ne znam kako neko moze pusiti tu foru
tako što su SVI JEDNAKI BEZ OBZIRA NA SVOJU NACIONALNOST
cilj svake stranke u demokratiji jest da dobije izbore - po svaku cijenu pa i po cijenu da laže o svemu.
Pa cak i ove gradjanske stranke... 80% njih šizi kad vide šahovnicu pa je poistovjećuju sa UZPom
Jedino nacionalista može mrziti obilježja drugog naroda
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ne da nezvuci uvjerljivo,nego nije ni blizu.Svi oni samo trune i udaraju laznjake,a u stvari su zesce sovinisticke stranke,barem ove tri SDA,HDZ,SNSD
Bravo....Upravo se i desava ovaj sav cirkus zbog prilaska SDA gradjanskim strankama nazvavsi ih sve probosanskim.Samo sve je to sracunato.
Nema gradjanske drzave sa SDA
Daj podijelite je već jednom,Pa kud puklo da puklo.Bolje i to nego ovo….jebe lud zbunjenog
"hoćemo četvrtog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine" Mislim da bi ovo uveliko rijesilo problem iako sam ja licno za 1 prijedsednika. Ali bolje je i ovo prihvatiti kao prelazno rjesenje jer bi se izbacila matematicke koalicije 2:1.
"Problem je ... ideju sa nacionalnim strankama." Gradjansko BiH drustvo ne gradi Bakir i SDA stranka, cak naprotiv. Propaganda HDZ-a da je samo mrtav Bosnjak dobar Bosnjak na zalost izgleda da daje plodove. Gradjanskom bloku BiH drzave se podmece kako bi izgubio na podrsci u Hrvatskoj i medj. zajednici. Dolazak pripadnika celnika SDA stranke na proteste nije imao funkciju podrske, vec razbijanja protesta, te preuzimanja medijske paznje od opozicije. I zavodjenju ovcica.
Budimo iskreni jedan od glavnih problema je i što veliki broj Hrvata i Srba ne želi da žive sa Bošnjacima. Da li je to zbog istamističke SDA koja uvozi neku istočnjačku umjetnu tradiciju ili je neki drugi razlog? Stvar je u tome da I velika većina Bošnjaka ne želi da živi u ovome što SDA nameće. Hrvati u BiH se trebaju osloboditi jednoumlja D. Čovića isto kao Bošnjaci Bakirove SDA.
Dokle god bošnjačka politika svoje frustracije, ovakvom poslijeratnom podjelom BiH nakon rata kojom su malene Srbi dobili većinu BiH, liječi na Hrvatima tu nema sreće. Kad Hrvati vide da ne mogu izabrati svog predstavnika nego im ga drugi odaberu dotle će biti osuđeni na Dragana Čovića. Kad se to jednom promjeni onda će i oni vidjeti da postoji i drugačiji izbor. Ali kako god njihov kao što je i Izetbegović bošnjački!!!
Pa evo imaš građanske i sekularne SDP i NS koje imaju podršku velikog broja Bošnjaka (dok takve opcije kod Hrvata i Srba uopće ne postoje!), pa opet ne valja. Sve što radi na jačanju BiH kao države Hrvati nazivaju islamofašizmom itd., pa makar to bio i Peđa Kojović. Problem je u zadriglom hrvatskom nacionalizmu, a ne u islamu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
HDZ se zalagao za gradjansku drzavu a nacionalna stranka. Hrvatska je gradjanska drzava, sta tu ima cudno?
"Nepovjerenje je sve veće, situacija sve lošija i ne vidim da će izbori bilo šta donijeti." - Postavlja se pitanje zasto je OHR mjesec dana uoci izbora pokrenuo pitanje njegove izmjene kada se znalo da propisi o izmjenama zakona pred izbore to ne dovoljavaju. Da li je OHR namjerno podizao tenzije i nametao predizbornu nacionalisticke retoriku jer dodjela MMF sredtava uoci izbora vise nije moguca jeste pitanje na koje treba da odgovori EU i medjunarodna javnost.
Ma ja, na nas juriša ujedinjeno Hrvatska, pola EU, Rusija, fantomska Herceg-Bosna i RS, HDZ i SNSD, a vi nemojte da se miješate sa nacionalnim strankama kobiva bit ćete neprincipijelni. Jačanje Bosne i Hercegovine je zajednički interes i nacionalnih bošnjačkih stranaka i građanskih lijevoliberalnih stranaka i što ne bismo vezali zastave? Ovo je nadstranačka stvar, bez kombiniranog pritiska Schmidt se ne bi povukao.
"Neko onda to mora nametnuti, pa šta god da nametne" - Nema sta god, vec EU standardi.
Veoma plastičan primjer je dao Kusturica u jednom intervjuu, kaže: 'Sjedili smo u kući kod Izetbegovića i na izlasku me je Alija upitao - A je li Kusta je li ti ono planiraš snimati nešto o onome Andriću?', Kusturica odgovori sa 'da, tu pripremi je', a na to Alija kaže 'Ma odustani od toga, to je podvorničko kopile, a ti si naš '... I sad bi netko, nakon te spoznaje, trebao vjerovati u 'građansku' opciju koja propagira takva vrsta ljudi.
Poznajem u Mostaru Hrvate, koji su bili na lijevoj strani, a sada ih je ovo potpuno otuđilo, distanciralo od Sarajeva i građanskih stranaka.^ Ovom recenicom je sve objasnio.
Bas me interesuje da li bi pristali na to da su u pitanju Bosnjaci a ne Hrvati, da je situacija suprotno ovoj kojoj imamo, da li bi se toliko zalago ta da ta manjima ima ovo sto se sada trazi?! Kako to da se nikad nista ne zalaze u korist Bosnjackog naroda vec drugi se bore za sebe, treci za sebe a na kraju se slomi na Bosnjacima pa mi nastradamo i najvise budemo osteceni. Mrs svi koji Bosnu ne vole!
Nacionalne stranke i gradjanska drzava koja je preduslov za demokratiju je nespojivo...