Komentari (174)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Protrljala je bijeli luk po stopalu, a onda se dogodilo nešto sasvim neočekivano…
Treba vratit sluzenje vojnog roka, danas se likovi do 30. drze mami za suknju i kao fol im nesto nije po volji, kukaju, frustrirani su, ogorceni, cinicni, zajedljivi i na kraju zavrse s nekim poremecajem i hrpom tableta za mozak....treba to sve u vojsku, i tako dok godinu dana ustajes svako jutro u sest, tricis, skaces, cistis, ribas, peres, kuhas i bespogovorno izvrsavas naredjenja izvjetre sve bube iz glave i poslije si u stanju pocet nesto radit i brinut se za sebe.
niti jedan veliki svjetski lider nije ovo imao sa 20
Da jeste ne bi bio svjetski lider sigurno
prije nego sto je postao lider
U americi, svi dvadesetogodisnjaci voze bjesna auta za Bosanske standard ;)
Voze oni voze...,ali na kredit!
Djevojke ocekuju danas da momak svaki dan ima da je odvede u 'Vatru' ili neko 'bolje' mjesto,pogotovo ne tramvajem da idu ,nego njegovim BMW-om x6.Ako tako ne bude...jbg zna se sta bude :)
Ne ocekuju vjeruj mi. To ti nije nikakav izgovor da potones u depresiju i mrzis cijeli svijet. Ja sam svoje rane dvadesete provela uglavnom vozeci svoje decke u mom skromnom autu koje sam tada imala, i nista mi nije falilo niti sam imala takva glupa ocekivanja. Tacnije kad vidim balavca kako turira pored faxa u svom autu koje ni moj tata nema, povracalo bi mi se. Tako da... izgovor ti je los. Osim ako bas padas na praznu glavu, nacrtane obrve, umjetnu kosu sise guzice i puno satena i ostalih neprirodnih materijala.. onda si u problemu
ovaj gonzo je tipičan očajnik, muškarac kojemu se život svodi na kukanje o sponzorušama, a on jadan nema novaca pa ne može naći curu, one koje nisu ružne su odmah gabori, nije ni čudno što sve bježe od tebe kao vrag od tamjana, nitko ne voli takve ljude! I meni su prilazili, pa ne bih nikad tako pisala o nekome niti se uzdizala, nije privlačan i gotovo, ali najlakše je reći, ova je sponzoruša jer me neće... frustracije..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
U autobusu se starijem niko ne ustane, stariji se ne persiraju, na vrata se ne kuca, ne postoji cenzura pri izrazavanju, moral i etika su nepoznanice, ostroumnost, obrazovanje, edukacija je nesto totalno strano, velika vecina nista ne cita, i koristi internet samo zbog fb-a, razgovori se svode na one o kladionici, i na baljenje za necim sto je nedokucivo(auti, novac, skupa odjeca), sve je to produkt nacina na koji se upravlja zemljom, i koje su vrijednosti na snazi.
Bravo, upravo si objasnio da je problem danasnjice puno slozeniji. Kultura nam je davno umrla, djeca su sve bahatija i bezobraznija. Najmanji problem su ova ocekivanja 20-godisnjaka
Korak po korak , to je uvjek bio moj moto, ako negdje zapne udahni malo :-)
ako negde zapne podmazi
Vidim promoviše se raja pa i ja evo. Imam 21, studiram, radim, volontiram .. novca imam za mjesečnu GRASovu ponekad,a slobodnog vremena tek toliko da kući u kojoj živim svratim ponekad da vidim roditelje i prespavam jer sam fkt čuo priče da su to fini neki ljudi.
da roditelji vise odgajaju svoju djecu, a da ih manje odgajaju mediji, fejsbuci instagrami itd. imali bi manje problema. ne moze nam uvijek biti neko drugi kriv, let's face it, sami smo dozvolili da dodjemo u ovakvo stanje, vise se niko ne brine za djecu, ne razgovara sa djecom, ko ima daje puno, pa se djeca vec sa 18 ponasaju ko "visa klasa", ko nema daje kako moze, pa djeca potajno pate sto nisu kao ovi sto imaju, frustracije se stvaraju od mladih godina i sve su vece i vece. poenta je da vise niko, ni bogati ni siromasni , ni srednji ne razgovaraju sa svojom djecom, ne uce ih vrijednostima, i sve je gore. licno, bojim se kakve ce biti generacije koje tek dolaze
Sreća je u malim stvarima ,Brige ce otici kada si s' Drugarima! (:
Jako je danas tesko djecu odgajat a i biti dijete. Svaka cast onima koji su naucili da im dijete bude skromno, skromnost je vrelina a ne mana. Ne valja kada dijete hoce jos jos jos, tada mu sve sto je postigao biva malo, naravno ne treba ga i sputavati.. Kad neko kaze imam prijatelja ja se uvijek sjetim price iz o.š. o ocu koji je imao jednog prijatelja i sina koji se hvalio da ima puno prijatelja, a jedno vece otac mu predlozi da u carsaf zamotaju ko jastuke malo farbe crvene "razbacuju" po carsafu i da vide koji prijatelj ce pomoci da se to "tijelo" pod obrazlozenjem da su nekog ubili sakrije. Naravno sinovi prijatelji nisu pomogli, dok je ocev jedini prijatelj odmah pomogao. I tad je otac rekao sinu tipa " ..ja sam s njim vojsku odsluzio, s njim se tukao za njega i on za mene, dijelili srecu i nesrecu, bio kum na vjencanju, i ako se ne cujemo po mjesec dana na kafi uvijek rado se sastajali"
za naše balkanske dobrodušne i naivne slovenske narode nema veće kazne od demokratije (koja u praksi to nije ni 1%) i kapitalizma (koji u praksi to jeste 1000%)
Društvo očekuje da to zaradiš, a ne da kradeš.
Moze se zaradit za dobro auto ali vidim vecini bude muka kad treba nesto da se radi najlakse je prozivat...
pisete gluposti
Ja sam u 20toj ili mozda 21voj imao golfa 2 :)
kapitalizam