|

Lagumdžija razgovarao s ambasadorom Srbije

Lagumdžija razgovarao s ambasadorom Srbije
0
F
FENA
15.12.2010. u 21:01
9
komentara
0

dijeljenja
Lagumdžija razgovarao s ambasadorom Srbije Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokrtatske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas u Sarajevu s Grujicom Spasovićem, ambasadorom Srbije u našoj zemlji, saopćeno je iz SDP-a.
Lagumdžija je sagovornika upoznao s dosadašnjim tokom pregovora o formiranju vlasti u BiH i naglasio da su građani na općim izborima jasno poručili da žele promjene.

Istakao je da je SDP svjestan svoje odgovornosti te da neće sebi dozvoliti učešće u vlasti koja bi bila kopija prethodne, a čiji je jedini rezultat četiri izgubljene godine, kako je naveo Lagumdžija.

SDP nije zainteresovan za podjelu funkcija s eventualnim partnerima u vlasti, nego isključivo za podjelu odgovornosti za budućnost zemlje koja vrlo brzo može krenuti naprijed ukoliko se postigne saglasnost o implementaciji ključnih politika.

Lagumdžija je rekao i da je SDP odlučan u namjeri da formira novu proevropski orjentisanu Vladu kojoj bi prioritetni ciljevi bili rješavanje problema običnog čovjeka te ubrzanje bosanskohercegovačkog puta u Evropsku uniju i NATO.

Sagovornici su se složili da treba što prije formirati vlast baziranu na saglasnosti o reformama koje će od BiH učiniti snažniju državu koja će brže ispunjavati uslove za NATO i EU integracije i uhvatiti se ukoštac s ekonomskim i socijalnim problemima, saopćeno je.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...