Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"U KPZ-u Sarajevo je prije dva mjeseca pristigao akt iz Republike Austrije kojim se upozorava da je istekla upotrebna dozvola objekata zatvorskog kompleksa izgrađenog 1912. godine, za vrijeme austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine." Iz zemlje - pravne nasljednice Austrougarske stigao akt o istjecanju upotrebne dozvole za objekat koji je "boravio", postao vlasništvo obje Jugoslavije, i na koncu države BiH!!!???? Dajte recite da se zahebavate!!??
Isti dokument su prije 5 godina poslali za branu Klinje kod Gacka.
@burgija Sve je to u redu, Austrija je uređena zemlja koja se stara o svome graditeljskom nasljeđu. Ali da je istjecanje upotrebne dozvole objekta starijeg od vijeka, da se pravi novi objekat i to u vodozaštitnoj i turističkoj zoni, nema nikakvog logičnog utemeljenja. Ili da prevedem, neko je "trznuo" na lokaciju, koja može normalno služiti svrsi i narednih 100 godina, ali je eto zeza fakat da je strogom centru.
Klix izbrisao moj prvi komentar. Hvala
Mogli ste ga i na Marijinom dvoru izgraditi, pored Al Shiddija da im svjetlo sa reklama ne da spavati noćima.
Vala ako ćemo pravo, ne bi bilo loše da je ova Austrija i ostala kad ga je napravila, svakako nam zajedno sa ostalim kroje kapu na glavi. Bili bi, ako ništa drugo, u EU!
Što ne pošalju da je istekla upotreba dozvola za političare
e o tome odlucuje domaca raja (birači)
Nebuloza i gluposti o međunacionalnim odnosima unutar zakona, relacije u odnosu na nacionalnu strukturu u gradu gdje je zatvor itd. A što se tiče harmonije vidjeli smo ''harmoniju'' na djelu. Zatvorsko osoblje dotura pištolje, mobitele, pomaže kod bijega a sve u onako ''međunacionalno' ugodnoj atmosferi uz grljenje, ljubljenje.. Ma divota.
Ovdje ga je je ona seljačina E.DŽ. skoro 9 mjeseci primao u guzove.
Ovakvo nesto je mogao namisliti samo neko ko je korumpirani idiot, ili mrzitelj BiH. Sa Bjelasnice i Igmana dolaze vode u Sarajevo, i stoga treba minimizirati gradnju a u isto vrijeme razvijati turizam na pametan nacin. Praviti gore zatvor je van pameti, kao i vecina stvari u BiH....
znaci li to da sad zatvorenici koji su tu mogu tuziti drzavu ili koga vec jer su u "ustanovi" koja nema upotrebnu dozvolu..
@KokoshAnel mogu ako im padne na glavu cigla ili nesto sl i nanese im povredu...ali tu su zatvorske jajare koje ce reci da se isti bunio i oni su upotrebom sile nanijeli mu tu povredu
islamizirane SDA balije ni okrecit Titino ne mogu