Komentari (239)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moje Bošnje, šaka migranata iz Valahije vas diskriminiše... 🤦
A eto u federaciji drugacije! Sto samo lazete na jedan narod kako vas nije sramota? STO NE NAPRAVITE PRICU KAKO SE UZIMA LEGALNO SRPSKA ZEMLJA U FEDERACIJI?
Naravno da se uzima legalno, ja skoro kupio zemljiste pa skoro dzaba od nekog srbina, ode covjek u Njemacku kaze.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
zato je fina gracka raja zaposlila sve ove iz manjeg entiteta za koje se ukazala potreba na upražnjena radna mjesta po Sarajevu.
Djevojcica ubijena iz snajpera... Top komemtar o zaposljavanju
Nije se ni ukazala nego se dovode kumovi… a bosnjo se boji podici glas jer nema njemu napredka… a zasto se u rs ne zaposljava po popisu stanovnistva 91? Zasto u njihovoj specijalnoj nema nijedan musliman?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ko mi nadje u opštini u Banajluci, na jednoj od soba za prijem jedno muslimansko ime, ima 100 KM od mene.
I treba nam. Za sav narod koji je posrnuo kao mi Bošnjaci dobro je kako nam je moglo biti. Gdje je nestao dogovor? Pa jel nam stvarno potrebno da mi Bošnjaci imamo 120 političkih stranaka? Amerikanci imaju 2 glavne strane/stranke a mi 120. Jos malo će biti kao u nadrealistima da svako domaćinstvo ima svoju stranku.
Svaka cast za tekst, to su stvari koje se godinama presucuju, a sada bi jos da ide korak naprijed i da udari tapiju na sve sto dise u RS. Samo pisite, ove se stvari trebaju obznaniti i staviti na sto. Zato se po Sarajevu i srednjoj Bosni prebrojavaju krvna zrnca i na oglas kad se prijavis, iz kuloara ti kazu da ne moze Bosnjak, jer ne zadovoljava kvotu.
Nikad,a možda ni tad neće prestati GENOCIDAŠI,u namjeri istrebljenja Bošnjaka,muslimana sa ovih balkanskih prostora.Sjeme cam se GENOCIDNO,zatralo.
Isto kao što Bošnjaci pokušavaju u Federaciji, isto a možda i gore
Neće li se kinačno napraviti presjek zaposlenih u policiji, školama, fakultetskim profesorima, radnicima u Toplanama, BHTu i FTVu, kantonalnim odborima its, a posebno u Sarajevu. I da se uvede zabrana da na tim pozicijama rade četalji sa Pala, Lukavice, Rogatice, Kalinovika. Ove hijene su sve do jednog uredno bez ispaljenog metka odselile iz Vogošće, Ilidže, Ilijaša, gradskih okupiranih naselja, itd, jer se odredilo da pripadne FBiH, a sad pričaju o masovnim protjerivanjima
100.000 Srba se preselilo nakon Dejtona iz Ilijaša, Vogošće, Ilidže, kao i okupiranih sarajevskih naselja, i drugih mjesta, a sada te hijene pitaju tko je protjerao Srbe. Nisu se pitali tko je sve to zapalio na odlasku. To je ta Karajlićeva škola, tako je on šutio i pokupio se kad su mu JNA i vojvode rekli da ode. To je taj komšija. Samo naprijed sa Dodikom, vidjet ćete ima li ko ratova.
Od ovolike planete, nas zapadnu Srbi...
Tzv PC mora postovati ustav jer tamo stoji da u PC zive tri konstitutivna naroda. Pokusavaju pravoslavci nametnuti unataristicku PC ali nece moci. Ukoliko zele 33% na drzavnom nivou morace to dati i na entiteskom. Ovu temu Bosnjaci moraju nametnuti na sljedecim pregovorima. Bez toga nema konstitutivni ni na nivou drzave.
Ma time sto diskriminisu bilo koga samo dublje idu u propast, samo naprijed sretno. Svakom mrziocu zelim propast pozzz
RS je unitaristički entitet.
Nadam se da sad, a nakon statistike, znate šta znači riječ "etničko čišćenje" pod pokroviteljstvom mađunarodne zajednice.
U Republici Federaciji je Zlatko Miletić Hrvat od oca Jovana i majke Ašje? Kao njihov Hrvat Komšić ateist i jugoslaven po oprijedjeljenju....Zulfikar Handukić kao Hrvat....a Haris Pleho i Rasim Smajić izjasnili su se kao Srbi.
sedam mandata koji pripadaju klubu nacionalnih manjina. Trenutačno u Klubu ostalih u Domu naroda Parlamenta FBiH od sedam nema gotovo nijednog predstavnika autohtonih nacionalnih manjina zbog kojih takav klub i postoji (Romi, Česi, Albanci, Slovenci, Crnogorci...). Tamo sjedi čak šest Bošnjaka koji su se predstavili drukčije. Uostalom, evo njihovih imena: Amel Hadžiabdić, Damir Čardžić, Huso Obradović, Esad Radeljaš, Segmedina Bajramović, Aner Žuljević
Tri naroda , tri autonomije, tri proračuna, svatko svoje poreze , zakone , institucije. Tad ce se i veliki prestati napucavati sa vama
Kad to sve date drugima u Horvatskoj onda cemo i mi razmotriti tu ”spektakularnu zamisao ”!!!
Sarajevo nema ništa sa Republikom Srpskom. Što prije to shvati bolje za njih
Tzv PC je samo autonomna pokrajina u Bosni i Hercegovini i ne zaboravi da ti je Sarajevo glavni grad. Kad ides po vizu u neku ambasandu onda moras doci u Sarajevo jer sef ti nije jos sredio da vadis vize u Bakincima!!!
Vi se mesecima bavite samo dodikom i republikom srpskom, pomisli covek u fedeaciji tece med i mleko , svi srecni zadovoljni samo jos republiku srpsku i dodika da rese ! okrenite se otvorenom balkanu ekonomiji i pobosljanju svih zivota pa ce svima biti dobro i onda nece nikog biti briga za entitete ovako samo potpaljujete vatru
A sta se ti ”lepi” iz krnje srbijice javljas??? Sta ti imas sa Bosnom???