BiH
183

Komunistička partija otvorila info pult u Sarajevu i drugim bh. gradovima

FENA
(Foto: FENA)
Komunistička partija otvorila je danas info pult na Trgu fra Grge Martića u Sarajevu na kojem građani mogu postavljati pitanja te se upoznati o svim aktivnostima i kandidatima te partije.

"Na izborima očekujemo odlične rezultate. Komunistička partija se prijavila sa 113 kandidata za sve nivoe vlasti u BiH, osim za člana Predsjedništva BiH", izjavio je predsjednik Komunističke partije Muhamed Imamović.

Zalagat će se, kako je dodao, za promjenu stanja u BiH posebno kada je u pitanju zapošljavanje. Među programskim prioritetima ove partije su, osim smanjenja nezaposlenosti, maksimalna podrška izgradnji kapaciteta nezavisnog i efikasnog pravosuđa, smanjenje nejednakosti u društvu, te temeljna reforma obrazovnog sistema.

Imamović je naglasio da bez dekriminalizacije društva neće doći ni do povećanja investicija, izvoza, integracija, poboljšanja infrastrukture te istraživanja i obrazovanja.

Dodao je da će info pultovi Komunističke partije biti otvoreni na osam lokacija u Sarajevu, kao i drugim bh. gradovima.

"Na ovaj način izlazimo među narod s našim kandidatima da se oni jednostavno predstave i da građani vide da se radi o ljudima graditeljima BiH", kazao je Imamović.