BiH
256

Komunistička partija BiH: Glasajte ili zauvijek šutite

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kandidati Komunističke partije Bosne i Hercegovine za opće izbore, koji će biti održani 12. oktobra, predstavili su danas, prvog dana zvanične predizborne kampanje, izborni program i ciljeve za koje će se zalagati ukoliko im građani na izborima ukažu povjerenje.

Predstavnici Komunističke partije postavili su štand u Sarajevu na kojem građani mogu postavljati pitanja te se upoznati o svim aktivnostima i kandidatima te stranke.

Kako je istaknuo predsjednik Komunističke partije BiH Muhamed Imamović predizborna kampanja stranke počela je danas u svim dijelovima BiH, a u narednih mjesec dana prezentirat će svoje izborne ciljeve neposredno u kontaktu s ljudima.

"Na izborima očekujemo odlične rezultate, a kandidate imamo za sve nivoe vlasti u BiH, osim za člana Predstavništva BiH", istaknuo je i dodao da ova partija smatra da građani BiH trebaju birati jednog predsjednika države.

Kazao je da se predstavnici Komunističke partije BiH nadaju povratku na političku scenu, a osnovni slogan stranke je "Glasajte ili zauvijek šutite".

Zalagat će se, kaže Imamović, za promjenu stanja u BiH posebno kada je u pitanju zapošljavanje te će zatražiti da se provjere potpisani ugovori o privatizaciji državnih firmi da bi oni koji nisu ispunili svoja obećanja bili procesuirani.

"Oko 25 godina demokratije dovelo nas je do toga da imamo mnogo siromašnog stanovništva, a mladi nemaju priliku steći radne navike. Dolaskom Komunističke partije na vlast dovest ćemo sposobne, a ne podobne ljude", naglasio je predsjednik Imamović.

Kazao je i da će ova partija pokušati vratiti vrijednosti iz bivšeg sistema.

U BiH danas je službeno počela predizborna kampanja za opće izbore 2014. godine i traje do 11. oktobra do 07.00 sati ujutro kada počinje izborna šutnja. To je period u kojem politički subjekti na zakonom utvrđen način upoznaju birače i javnost o svojim programima i kandidatima.

Za opće izbore u BiH ovjereno je 113 političkih subjekata i to 65 političkih stranaka, 24 neovisna kandidata i 24 koalicije.