BiH
204

Hajrudin Huseinbegović predstavio dio izborne platforme Komunističke partije

FENA
Kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo Komunističke partije Hajrudin Huseinbegović na Info pultu ove partije u općini Novo Sarajevo prisutnim je građanima, članstvu i kandidatima predstavio dio Izborne platforme Komunističke partije BiH.

On je ukazao na trenutno teško stanje u Kantonu Sarajevo, naglašavajući uvjerenost u neophodnost obnove univerzalnih društvenih vrijednosti, kao što su odgoj, vaspitanje, obrazovanje, rad i hrabrost, saopćeno je iz Komunističke partije.

Huseinbegović je istaknuo da je opredijeljen za izgradnju sistema institucija vlasti koje će biti odgovorne prema vlastitim građanima.

Također smatra da postojeći model stranačkog upravljanja promovira podobnost i poslušnost, te odgovora kriminalnim stranačkim elitama.

Namjera mu je da potencira odgovornost izabranih nosilaca javnih funkcija i to ne prema partiji i njenim liderima, već prema građanima Kantona.

On je podvukao da bez dekriminalizacije društva neće doći ni do povećanja investicija, izvoza, integracija, poboljšanja infrastrukture, te istraživanja i obrazovanja.

Pozvao je da mu se pridruže građani koji ne bježe od posla i rada, koji imaju hrabrosti da se suprotstave nacionalistima, kriminalcima i lažnim demokratama, koji će poštovati Zakone BiH, koji će vratiti dignitet i poziciju društvenom vrednovanju, radu, obrazovanju i ljubavi, a ne snalažljivosti, kriminalu, povlaštenosti, poslušnosti, podjelama i mržnji.