{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koalicija Snage BiH predstavila kandidate u Novom Sarajevu

F
30.9.2014. u 11:41
7
8
Koalicija Snage BiH predstavila kandidate u Novom Sarajevu
7
Koalicije Snaga BiH održala je sinoć predizborni skup u općini Novo Sarajevo, gdje su predstavljeni kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH (izborne jedinice 407 i 411), Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz izborne jedinice 513 te program Koalicije.


Ovu koaliciju čine predstavnici šest stranaka HSP BiH, DSI, Snaga Bosne, BNS, Liberalna stranka i NDS.

Kako je saopćeno iz Koalicije, Vinko Jakić, predsjednik Koalicije Snaga BiH, u uvodnoj riječi je kazao "da je prvi put od komunističke vladavine do danas u minule četiri godine SDP imao apsolutnu vlast u Federalnoj vladi što s druge strane znači i da je sve odluke sam donosio".

"Jakić je podsjetio na koruptivne aktivnosti koje su poput epidemje zahvatile cjelokupno društvo pa se glasno zapitao ko, kako i iz kojih sredstava danas recimo plaća postavljanje bilborda i da li je postavljanje reklamnih predizbornih panoa čije postavljanje pojedinačno košta i više od 600 maraka za neke idealna prilika za lov u mutnom te da je u ovakvim slučajevima upitan i rad tužilaštava na čije zidove još uvijek nisu postavljeni panoi, a kad' će ne zna se", navodi se u saopćenju ove koalicije.

Jakić je podvukao da će se Koalicija Snaga Bosne i Hercegovine zalagati za zapošljavaje i aktiviranje investicija kao strateške ciljeve u ekonomiji. U prioritetne zadaće ubraja se i jačanje poljoprivrede s neophodnim završetkom nabavke i osposobljavanja laboratorija i institucija radi osiguranja izvoza u zemlje EU.

Koalicija Snaga Bosne i Hercegovine zalagat će se i omogućiti, navodi se, viši nivo zaposlenosti u nadolazećem periodu kroz stimulaciju privrednog sektora, a posebno malih i srednjih poduzeća, uvođenje poreskih olakšica radi stimuliranja zapošljavanja i uvođenje manjih stopa poreza i doprinosa na plate.

Optimista da će na ovim izborima "nadmašiti fantastične izborne rezultate iz 2012. godine", Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH, smatra da se ova izborna kampanja "neće dobiti izmišljenim medijskim ratom nego se može ostvariti ostvarenim rezultatima i kontaktima od birača do birača".

Kako se navodi u saopćenju, Jurišić je kazao da su vladajuće stranke zloupotrijebile donacije.

Predsjednik HSP-a, inače jedan od članova Istražne komisije parlamenta BiH za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstva, dodao je da je danas evidentno da "oni koji drže poluge vlasti ne žele i nemaju interesa da se otkrije kako su krajem devedesetih te početkom 2.000 godine milijarde maraka donatorskih sredstava zloupotrijebljene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: