{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmlađi novi član Stranke za BiH ima 21 godinu

19.9.2014. u 10:43
18
14
Najmlađi novi član Stranke za BiH ima 21 godinu
18
Najmlađi novi član Stranke za BiH ima 21 godinu
Dvorana Mjesne zajednice "Marijin Dvor" sinoć je bila mjesto predstavljanja kandidata Stranke za BiH na predstojećim izborima, ali svečanog prijema petnaest novih članova Stranke od kojih je najstariji 21-godišnjak.
Prisutnima se obratio i predsjednik Stranke Amer Jerlagić, koji je govoreći o trenutnoj aktuelnoj aktuelnoj političkoj situaciji, između ostalog, rekao: "Kako se zahuktava, i zakuhava, sve neprincipijelnija i prizemnija predizborna kampanja tako se svakodnevni problemi sve više guraju pod tepih. Gotovo nijednog državnog zvaničnika nije 'dirnuo' dil Milorada Dodika sa ruskim Gazpromom koji je na sebe preuzeo 'državničke poslove', nikoga zvaničnog nije uznemirila izjava Sergeja Lavrova, niti su koga zabrinule najavljene sankcije Evropske energetske zajednice. Sve to, u skorije vrijeme, Bosnu i Hercegovinu moglo bi koštati stotine miliona eura", istakao je Jerlagić i dodao: "Nikoga ne brine ni što je delegacija MMF-a otišla iz BiH neobavljenog posla jer principijelno-neprincipijelne koalicije, entitetske i državna vlada nisu odradile ono za šta su preuzele obavezu/e. 'Predizborno je vrijeme, pa niko ne može garantirati usvajanje nekih zakona u Parlamentu BiH', zvanično je obrazloženje za višemjesečni, pa i višegodišnji, nerad i neslaganja".

Jerlagić je dodao da "nikoga ne brine što će se to značajno odraziti na primanja budžetskih korisnika, na penzionere, na daljnje, drastično smanjenje investicija, na povećanje nezaposlenosti, na standard nezaposlenih".

"Ma koliko vladajući pokušavaju to prikriti već su u zapećku brojnih problemi obespravljenih radnika u Tuzli, uposlenika Sarajevskog univerziteta, radnika Krivaje, poljoprivrednika, istraga o rudarskoj nesreći u Zenici i ini brojni problemi sa kojima živimo već četiri godine. Zbog toga Stranka za Bosnu i Hercegovinu upozorava interesno korisnu neprincipijelnu koaliciju da život nije stao i da se neki od nagomilanih problema urgentno moraju riješiti i u ovom predizbornom vremenu. I od tih rješenja zavisi podrška glasača", poručio je Jerlagić.

"Znajući da će mnogi od problema ostati neriješeni, Stranka za BiH napravila je svoju listu prioriteta za rješavanje poslije izbora među kojima su najvažniji problem nezaposlenosti, status umirovljenika –penzionera, poljoprivrednih proizvođača, poboljšanje položaja zaposlenih, ali i očuvanje državne imovine, te beskrupulozna borba protiv korupcije i kriminala i nepotizma duboko ukorijenjenog u politike vladajućih političkih struktura", naglasio je Amer Jerlagić.

Dugogodišnji aktivista i parlamentarac SBiH-a Beriz Belkić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 11, u kratkom obraćanju prisutnim ukazao je na činjenicu da se "u proteklih sedam dana kampanje nije desilo ništa novo".

"Vidjeli smo, uglavnom, poznata lica u starim, ali i novim, dresovima od kojih se mnogi kite tuđim perjem ne libeći se da svojataju projekte koje je započela i uradila SBIH. Umjesto da se uhvate u koštac sa novonastalim problemima, jer će na vlasti biti dok se ne formira nova, kao što su neuspjeh pregovora sa MMF-om, prijetnje Evropske energetske zajednice, prijetnje Moneyvala o stavljanju na crnu listu stavljanju i mnoge druge sankcije koje nam priprema Evropska unija zbog neispunjavanja preuzetih obaveza a što će direktno uticati na daljnje smanjenje investicionih ulaganja, sadašnja vlast okrenula se isključivo borbi za očuvanje fotelja i pozicija od čega građani nemaju nikakve koristi. Uvjeren sam da će nakon ovih izbora i SBiH i birači imati šansu za promjene od kojih će svi imati koristi", rekao je Belkić, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: