BiH
11

SBiH održala predizborni skup: Dosljedni u borbi za državu BiH

Klix.ba
Općinska organizacija Stranke za BiH Centar-Sarajevo organizirala je sinoć predizborni skup u MZ Hrastovi – Mrkovići na kojem su se predstavili kandidati sa lista za Skupštinu Kantona Sarajevo, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH – Izborna jedinica 11, te kandidati sa liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Izborna jedinica 3.

"'Odlučno sa narodom...' je naš izborni slogan, pa iz tih razloga nastojimo posjetiti što više mjesnih područja i u direktnom razgovoru sa građanima reći gdje smo trenutno i šta želimo postići u narednom periodu. Dakle, na plakate i ostala javna oglašavanja koja se plaćaju ne želimo trošiti pare, a i narod će to prepoznati. Ova stranka se uvijek borila za državu Bosnu i Hercegovinu. Svjedoci smo da ovih dana pojedini političari nastoje 'poentirati' sa 'Prudskim paketom'. Ti isti su tokom tih sudbonosnih dana bili manji od makovog zrna, samo je Stranka za BiH javno ustala i izborila se da ovaj sramni 'paket' ne zaživi i još više ne obezvrijedi državu i njene funkcije. Tu je i pitanje državne imovine, sukcija i slično gdje mi iz SBiH-a ustrajavamo na njihovoj realizaciji", rekao je Beriz Belkić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Belkić je istakao kako je SBiH na predizbornom skupu u Novom Gradu primio 200 novih i mladih članova, te da jto "svojevrstan odgovor na laži iz jedne stranke kako su mnogi članovi SBiH-a prešli kod njih.

"Njima su otišli 3-4 člana ove stranke koji su karijeristi i nisu dali skoro pa nikakav doprinos u radu i postojanju ove stranke", naglasio je.

U toku skupa prisutnima su se obratili Jasmina Pintol, Hajrudin Ibrahimović i Suvad Kerla, sa liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i Gjulera Dedović-Halilbegović i Lejla Mulahusić sa liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH – Izborna jedinica 11. U svojim porukama istakli da predstavnici ove stranke na svim nivoima vlasti u narednom mandatu pokazat će, i to na početku, da efikasno mogu rješavati goruće probleme kako kantona tako i entiteta i države u cjelini s naglaskom ka stvaranju ambijneta za strana ulaganja i zaživljavanje pravne države.