BiH
3

SBiH: S narodom i na predizbornim skupovima i na izborima

FENA
Sala Mjesne zajednice "Koševsko Brdo" sinoć je bila mjesto susreta građana s budućim poslanicima za sve nivoe u BiH, koje je organizirala Općinska organizacija Stranke za BiH Centar - Sarajevo.

Bio je to posljednji sastanak sa biračima u ovoj općini pred opće izbore, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Prisutnima su se predstavili kandidati sa lista za Skupštinu Kantona Sarajevo, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH - Izborna jedinica 11, te kandidati sa liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH izborna jedinica 3.

Nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Beriz Belkić, između ostalog, istaknuo je da je predizborna kampanja vrijeme i mjesto kada se oni što su na listama susretnu i suoče s narodom, odnosno biračima.

Smatra da se tom aktivnošću jačaju i mjesni odbori i savjeti stranke, a to je ujedno i šansa za mlade.

"Na ovom planu SBiH će pojačati svoju aktivnost jer je to šansa za mlade i njihovu afirmaciju, a to je jedan i od strateških pravaca ove stranke. Za ovih 18 godina postojanja Stranke za BiH edukovali smo mlade u duhu patriotizma prema vlastitoj državi, prema BiH. Posjedujemo dokaze o našem istrajavanju na rješavanju statusa državne imovine, prema restituciji, o entitetskom glasanju kao i drugim važnim pitanjima za naše društvo i državu u cjelini. Sve ovo smo radili s narodom, a tako namjeravamo i poslije ovih izbora. Jer, narod je već prepoznao one koji su uz njega", kazao je Belkić.

U toku skupa prisutnima su se obratili i Jasmina Pintol, Suvad Kerla, Merzija Delalić i Gjulera Dedović-Halilbegović, koji su istaknuli da će predstavnici ove stranke na svim nivoima vlasti u narednom mandatu pokazati da efikasno mogu rješavati goruće probleme.

Tu su izdvojili javni gradski prijevoz, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, te vodosnabdijevanje, a ništa manja pažnja neće biti usmjeravana i na druge oblasti koje su od vitalnog značaja za stanovništvo.