Komentari (214)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pociniti zlocin i prikrivati isti je takodjer zlocin. Moze li neko konkretno reci koji su to casni pripadnici Armije BiH 1993-95 osudili ovaj zlocin i procesuirali odgovorne?
„Do danas je presuđeno petorici pripadnika Armije RBiH; na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po 13 godina zatvora.“
25 godina nakon rata Zulfikar Ališpago, komandant te jedinice i dalje, lafo zbog zdravstvenih problema, na slobodi. Enes šakrak, pucao djetetu od 4 godine u lice dok je bila u naručju majke i dobio 10 godina 🙈
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
Ma nemoj! Postoji snimak razgovora Sefera i Alije o jednom od tih zločina u kojem se vidi da je bahbo znao za takve zločine i nije ništa učinio da sankcioniše "nečasne pripadnike" ili da izdvoji žito od kukolja, a možda ih je i naredio.
Kad tad ce vas Bog kazniti.
S obzirom na to da, za razliku od zločina drugih, u ovom slučaju nije nitko kažnjen, pa čak ni optužen po zapovjednoj odgovornosti, nije li ovakva izjava, osuda neposrednih izvršilaca zločina, konačno ismijavanje, jetka hipokrizija Bakirovog ejakulata? Čak, nije li prešućivanje nikad presuđenih naredbodavaca, u stvari podloga za progon po Inzkovom zakonu jer implicitno negira zločinačke naredbe viših časnika presuđenih bitangi?
Tako je predsjedniče treba osuditi sve zločine.Stalno govore nisu palili crkve i u ubijali civile,posjetite malo ostala mjesta gdje se to dešavalo
Isto tako, zločin u Ahmićima počinilo je nekoliko pripadnika HVO-a, kojih se svaki častan borac časne vojske HVO i danas stidi. Nekolicina njih su osuđeni na zatvorske kazne, ali teško je zadovoljiti pravdu kada se oduzme nevin život.
Eh moj Komsicu, suvisno je tebe vise kritizirati... uskoro te vise nece biti u javnosti, hvala bogu
Zlocin u Grabovici su pocinili ti i takvi kao ti. Gadu pijani ako volis ovu zemlju ubij se i spasi je..
Ne ponovilo se.
Kad ce pripadnik HVO ili vojske RS reci ovakvo nesto za svoje pripadnike? Ne volim te Sejdo, ali ovaj potez je moralan i ljudski
Stisnuli sejdu pa će sada izgleda malo promjeniti svoje priče da bi zadržao fotelju
Ogromna je razlika između onih koji se stide i osuđuju zločine koje su počinili njihovi vojnici i onih koji ih slave!!!!!!!!!!!!!!!!!
A sto mi ubiste kuma njegovu bracu i sinove u Dusini.Posteni ljudi i civili i vi zelite suzivot a krvnici dobili farme krava u Preocici.Patkovici i ostali docice dan za pozdrav..
Ali su pripadnici tzv armije
Evo, urodila je plodom Radmanova politika plodom, pa spominje hrvatske zrtve.
1. Nijedan od 3 naroda NE SLAVI čoveka koji je direktno učinio zločin. 2. PRIKRIVANJA nekih zločina ima kod sva 3 naroda. 3. Sva 3 naroda SLAVI ratne generale. Srpski su po komadnoj odgovornosti proglašeni krivim jer su uz oružje JNA bili najači i najviše štete učinili i civilima. Da Amerikanci nisu zaustavili Hrvate i Bošnjake kod Banja Luke ne bi ostao ni kamen na kamenu.
Zlocinci se slave.Balkanski bolesni gen.