Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Civilizacija uvijek pobijeđuje barbarizam....Vijećnica izgleda fantastično... Samo šteta što se na obnovu čekalo toliko dugo 19 godina nakon završetka rata,22 od dana kada su fašisti zapalili...
Nadam se da nas uvazeni gradonacelnik Gosp. Ivo Komsic nije imao nekih incidenata, padova ili sl. jer je u zadnje vrijeme itekako bio sklon istim.. :)
Ne znam sto se tice Hrvata, samo sto se tice Bosnjaka, znam sigurno da su tu listu sastavljali cetnici koji su postali nosioci partizanske spomenice 1945 godine, sto znaci kad ih je Tito pomilovao i primio u partizane i kad su oni vidjeli da ce cetnici izgubiti, tako da u tom spisku nema hrpa Bosnjaka koji su bili antifasisti i borili se i kao ilegalci prije rata i u toku rata, plus kao partizani. Taj spisak se treba reformirati, sastavljali ga cetnici, hiljade Bosnjaka partizana i ilegalaca u tom spisku nedostaje!
Vijećnica pokazuje da je Sarajevo bilo izderano granatama sa okolnih brda od strane dojučerašnjih komšija i pomagača preko Drine.
Albert Einstein je nekad reko "Ludilo: raditi istu stvar iznova i iznova ocekujuci razlicite rezultate". A ovaj citat bi posebo trebao svaki Bosnjak pocitati barem 100 puta dnevno da bi dobio poentu. Koliko vise puta moraju Bosnjaci biti zrtve prije nego sto skontamo s kim mi imamo posla? Dok mi pjevamo pjesme o miru i prijateljstvu, Srbi i Hrvati se spremaju decenijama pa cak i vijekovima da nas pokolju opet. Jedino Bosnjo prica o nekim multikulturalizmu koji je brutalo ubijen od strane Srba i Hrvata davne 1992 godine. Nemojte mi tako vam boga pricati "Svi nacionalisti su krivi!" jer to su price za malu dijecu. Bosnjaci niti su imali planove da kolju komsije zbog imena njihovih niti su bili nacionalisti. Jesu li to neki Bosnjaci nacionalisti pucali po civilima po Doboju, Sarajevu, Prijedoru, Zvorniku? Jesu li Bosnjacki nacionalisti cuvali Sarajevo pod opsadom vise od 3 godine? Realno pricajuci, da su Bosnjaci bili nacionalisti i mudri kao Srbi i Hrvati, mi nebi na****** tako lahko.
Iz prve ruke znam da Vijećnica neće biti spremna za javnost prije juna. Ivo Komšić već zadnjih mjesec dana vrši pritisak na izvođače da se vijećnica što prije završi, što fizički nije izvodljivo. Taman da se danas završi potreban je tehnički prijem i upotrebna dozvola, za šta treba vremna, a to znači da Vijećnica neće proći tehnički prijem niti imati upotrebnu dozvolu 9. maja. Gosn. Komšć to radi radi lične promocije da bi se istaklo kako je on zaslužan za otvaranje, i sam je svjestan da je obnova počela mnogo ranije te da grad Sarajevo, sa njim na čelu, nije baš bio ažuran kada je u pitanju izdavanje potrebne dokumentacije, izlaženje u sustret investitoru i izvođaču te ispunjavanju neophodnih uslova i obaveza koje je imao. Tužno i jadno, g. Komšlću.
Neka objasne novinari, ako neće g. Komšić, zašto im nije bilo dozvoljeno da obiđu Vijećnicu i snime radove? Zato što dosta stvari nije gotovo i nije spremno za pokazivanje. Radovi su takvi da treba vremena. Ali kod nas sila sve rješava.
Grad u kojem se trgovi/ulice nazivaju po posle rata osudjivanom fasisti Aliji Izetbegovicu puno govori o sarajevskom antifasizmu kao i film u kojem Sarajevo sa cvijecem docekuje njemacku vojsku.
tukneš četo, idi okupaj se al vodom, ne svinjskom krvlju
@ebeneezer,ludilo je kada mi lojavac kaze da tuknem.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sarajevo grade s dušom, volim te najviše. Opet ćemo napuniti ovu prelijepu građevinu s hiljadama i hiljadama knjiga, a na najvišu policu staviti Kur'an Časni.
na vrh da ga niko ne može dobavit
DR. Komšić bi trebao znati definiciju pojmova koje koristi ! Fašizam - vladavina reakcionarnih i imperijalističkih predstavnika krupnog kapitala, vlasnika tvornica, velikih banaka i veleposjednika. Fašizam je izazvao 2. svjetski rat u kojem su njegovi nosioci počinili strahovita zvjerstva u svijetu a osobito u našoj zemlji. (Rječnik stranih riječi, Bratoljub Klaić, Zagreb 1982.)
WWII je izazvala svađa između komunističkih i nacističkih saveznika Hitlera, Stalina i Tita fašizam - oko 60 miliona mrtvih tokom rata komunizam - 100+ miliona nakon rata glupava neokomunjaro
Cudi me da bakir nije doso da se slika!! KAD JE IZASO PRED NAROD nA TV-odgadja gostovanje KOLIKO STE OVCE BITNE!!! voli vas bakir DEBILI JEDNI ISKORISTENI I IzMANIPULISANI!!! POCISTIO JE bakir I SDA STO SU MOGLI HGAHAHAHAHAHHA A TI BIJEDNICE MALI UDARAJ MInUsE SAMO TO MOZES!!! NEMAS PARE NECES PUTOVAT MINUSE MOZES UDARAT NEMA VEZE STO TI JE DIJETE GLADNo I BOSO
Fasisti sa brda gledajte kako Sarajevo dobija svoj sjaj ! Lijepo moje Seher Sarajevo, necete ga dusmani nikad unistiti, dok je Bosanskog srca i inata !
Je li Bosanskog ili Bosnjackog,razlika je velika????
A kakve veze ima fašizam sa komunističkom JNA koja je spalila Vijećnicu, komunističkim kadrom na Palama koji je 4 godine držao Sarajevo pod opsadom, komunističkom UDBom itd.?
Da imaš mrvu godina znao bi da su problemi počeli na Kosovu '81, slanjem Milicije da teroriše Albance. Zato odjebi balavče balavi.
p.s. ovim crvenim fašistima bi neko trebao reći da je Dan Pobjede 8. a ne 9. maj ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
joj suplja iz dana u dan,peraci mozgova,ublehe,debili sve do jednog
A vidi fasista sto su se razletili pisat o fasistima,gos.Komsic nije nikog spomeno po vjeri naciji a oni se odma pronasli fasisti da o njima prica,hahahhaha kurva o postenju a fasisti o borbi protiv svaba..
VIJECNICA JESTE LIJEPA I NEOBICNA, MEDJUTIM OKOLICA VIJECNICE JE UZASNA. SAMA OBALA KAO CESTA, TRALVAJSKE ZICE, ELEKTRICNI KABLOVI KOJI BI TREBALI BITI TRI METRA POD ZEMLJOM SE RAZVODE PO ZRAKU I VEZU ZA DRVENE STUBOVE I OBJEKTE KAO U INDIJI I PAKISTANU SU UZASNI I KAD SE SAD ZAVRSI VIJECNICA DOBIJE SE EFEKT NEKOG CISTOG NAJNOVIJEG MERCEDESA KOJI JE SA DONJE STRANE I TOCKOVIMA NALJEPLJEN ILOVACOM. OKOLICA SE TREBA SREDITI DA BI VIJECNICA DOSLA DO IZRAZAJA. SAOBRACAJNICA SE TREBA SREDITI, KABLOVI SE TREBAJU STAVITI POD ZEMLJU, A NE RAZVODITI PO ZRAKU KAO U INDIJI I PAKISTANU, RUZNA RASVJETA SE TREBA SKINUTI, ONI USRANI SKUPI PREVISOKI TAMNO ZELENI STUBOVI KOJI IDU U ZRAK 20 I VISE METARA. AKO HOCETE TAJ DIO GRADA NAPRAVITI KAKO TREBA, ONDA SE MORA TU JOS DOSTA TOGA URADITI IZVAN VIJECNICE.
ZIDOVI OKO MILJACKE SE TREBAJU SREDITI, ZNATE MAHOVINA I RASLINJE KOJE RASTE IZMEDJU KAMENJA NA ZIDOVIMA MILJACKE SE TREBA CISTITI REDOVNO ITD ITD. TU BI DOBAR GRADONACELNIK IMAO JOS POSLA ZA PAR MILIONA MARAKA. MEDJUTIM MI SVI SHVATAMO DA SARAJEVO VODE IDIOTI KOJI NE SAMO DA NE ZNAJU, NEGO NI NECE. PREMA TOME, ZASTO BI KOMSIC BIO DRUGCIJI OD DRUGIH?
Sipu ga vlado,al hladno svima nama,eto bgt,onako kulturno.
hu iz ju.
Zoka zbistrika
PRIKAŽI ODGOVORE (3)