Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radi se o vojnicima koji su u sklopu oruzanih snaga Bosne i Hercegovine a ne bivsih pripadnika RS-a i normalno je da budu isto tretirani kao i vojnici iz FBiH. Posto je Komsic trenutno predsjedavajuci predsjednistva a bez obzira i da nije kao clana predsjednistva BiH duznost mu je da reaguje. E sad sto svi pricate da hocemo zajednicku BiH u kojoj cemo biti svi isti a kenjate kad se uradi ovakav ili slican potez to je vec do vas a ne do Komsica. Izgleda da ipak vecini u ovaj zemlji ma kako da pricaju i teoretisu najvise odgovara trenutno stanje u kojem se niko ne bori za drzavu vec samo za svoje Bosnjake, Srbe i Hrvate. Jebi ga kad politicari nista ne rade ne valjaju a kad nesto urade onda opet ne valjaju...mada se meni cini da mi skupa nismo nista bolji od njih jer mi smo ih birali a nisu oni sami sebe izabrali.
Hajde ti nama reci kada je Komsic nesto konkretno uradio za borce u BiH, a vec godina mu puna usta boraca, zlatnih ljiljana i patriotizma? Ne pricaj gluposti, ponasa se isto kao i npr. Bakir i SDA kojima su puna usta Bosnjaka, Srebrenice, muslimana itd, a narod nije svjestan da im samo prodaju maglu u svrhu politickih poena.
Ja nemam nikakav problem s ovim potezom, opet će RS isplaćivati im penzije. Bile kod vojnika ili kod vlasti pare će onako i ovako biti kod četnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Lako je obećavati i djeliti budžetski-TUĐI novac. BiH je "zavijena u crno" i uvedena u dužničko ropstvo prema MMF olakim i besmislenim uvođenjem u penziona prava i druge novčane prinadležnosti. Političari pokazuju VELIKODUŠNOST tuđim parama, ne vodeći računa kako to VRATITI. Možda nisu penzije u RS male koliko su "nagurane" u FBiH. Svaka čast za penzije ostvarene punim penzionim stažom ali sve ispod toga je neviđeni amateriizam i glupost vlasti koja će nas sve zajedno prekupo koštati. Ko je velikodušan, neka odvaja od svojih "extra primanja" a ne da se razbacuje državnim parama.
lafo, briga ga za srpcad,ha ,ha ,ha
ne serendaj Željko. sa ovakvim glupostima ćeš izgubiti kredibitet. neka budu sretni da išta imaju od DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE, države koju su jučer rušili a danas negiraju!! samo kod nas ima da se povampirenom, maloumnom, četničkom agresoru plaća penzija za razaranje vlastite države!
jesu to oni vojnici sto sa 35 godina idu u penziju?????....predlauem da ih se rs odrekne i sve posalje komsicu na budzet :)))))
Hajmo mi njih osloboditi od Dodika .
EKI ??
...Komšo ima li posla kod tebe...ja bih radio pa za dnevnicu za dnevnicu...aj ba malo tih buđetskih sredstva namakni pa da radimo na kući i u dvorištu ti...aj ba nema se hljeba,nema se gdje zaradit...jhebo vojnike...
glupane, ne daje rs premalo nego fbih previse. u penziju majmuni što nose pušku idu sa 35 godina. sramota.
....ovaj covjek kaze stvar kako jest.... svaka ti cast Komsicu!
RS dole dosta sto su genocidna tvorevina tamo ih niko i ne postuje pa cak i njihova vlast bolje ti je brini se za Muslimane i Katolike u svom entitetu.
blize se izbori bitno je ostvariti i privuci sto veci broj glasaca za novu stranku DEMOKRATSKU FRONTU
Ma ja kontam da je sa onim verbalnim prepucavanjem oko novog rata shvatio da se udaljava od baze umjerenih i gradjanski orijentisanih glasaca pa sada pokusava da izbalansira stvari malo.
Bravo, izjednacimo agresore i zrtve u svakom pogledu... genijalno
Kolike su im penzije kad će dobiti 600KM manje. Pravi penzioneri 40g staža i penzija 310KM.
imaju i oni koji su se borili za BiH u proteklom ratu i penzionisani iz vojske federacije sa najvisim cinom nize penzije i za 800 KM, pa se niko ne brine...